Vandring på Västgötastigar

Cachingvädret såg synnerligen lovande ut! Det passade bra ihop med min plan på en lite längre utfärd denna lördag. Det gällde att utnyttja sista morgonen innan det stora mörkret åter sänker sig över landet (för en tid) när sommartiden (mörkertiden) införs natten mot söndagen. Rulle T fick en flytande frukost och sedan bar det av mot öster.

Ett etappmål var att få loggat den nya virtuella cachen i Alingsås, storpotäten själv, Jonas Alströmer. Det gick givetvis problemfritt när endast ett foto vid statyn krävdes.

Efter denna blixtvisit på torget gick färden vidare mot Vara där jag gick en ALC runda i den lilla orten, dock inte någon bonus, men väl fem delsteg loggade. Det var oväntat mycket aktivitet ute strax för kl. 8 denna lördag. Stora raggarbilar körde omkring med musik dånande mellan husen och vid Nordpolen var det kö…

Efter denna ganska urbana start på dagen var det nu hög tid att färdas mot den första av två lite längre och framförallt burkrikare vandringar. Först gav jag mig av mot Gökhemsskogen och serien GÖ-SK.

Gökhemsskogen

Det blev en riktigt fin vandring i detta naturområde. Några enstaka mugglare var ute på promenad men de var så få och störde inte letandet. Lite överraskande var att det låg en del snö och is kvar på stigarna i området. Men mestadels var det ändå barmark.

Av de planerade 24 burkarna hittades 23, under en ganska varierad runda där jag även träffade på en del resta stenar, vars fornlämningsstatus dock är något oklar. En märklig ”lämning” som passerades var Kungasängen, där legenden berättar att Karl XII vilade sig! Totalt blev de lite över 8 kilometers vandring innan jag åter var vid parkeringen (den för skogsbesökare…).

Nu gällde det att hitta en bra väg till Sörbyrundan, men det skulle visa sig inte vara helt lätt. Bil gps:en visade in mig på en väg som gick under järnvägen, det var på håret att Rulle T fick plats! En bit längre fram fanns inte ens en väg, så det blev till att vända och åka tillbaka genom nålsögat. Gjorde en manuell undersökning av kartan och hittade en trolig väg till min P-koordinat. Det visade sig vara en bättre väg och jag kunde bege mig ut i skogen på jakt efter den första burken på rundan, Sörbyrundan – Kastanjen. I denna skog var jag helt ensam så när som på en skogshuggarmugglare som arbetade med motorsågen. I övrigt var det endast Hallén, cacherna och några enstaka rådjur.

Sörbyrundan

Denna runda bjöd på en hel del lite udda burkar i olika former, vilket förgyllde vandringen genom skogen. Flertalet hittades utan problem, men bulten blev mig övermäktig och den fick lämnas utan logg. Även Sörbyrundan – Bojen fick lämnas, men det berodde på att området var översvämmat!

Därmed var dagens andra skogsvandring avklarad och som avrundning på denna cachingdag skulle det bli ett besök i Alphem ARBORETUM. Men det var inte träd och växter som lockade mig dit utan en ALC runda med tillhörande bonus samt den traditionella cachen Arboretum. Det blev en fin vandring i området, som jag hade helt för mig själv dessutom. Samtliga delsteg och fysiska burkar hittades utan problem.

Därmed var dagens caching avklarad, 46 hittade fysiska burkar, 10 ALC delsteg (totalt 56 alltså) samt 17,9 kilometers vandring och åtskilliga mil på landsvägarna med Rulle T givetvis. Nu var det dags att återvända mot cachingbasen för loggning och bloggning samt kanske ägna någon tanke åt kommande utfärder.