Dagen när en EO gick upp i rök

Söndagen började med en tur med Rulle T för att klara av några nya spöken som dykt upp och rasslat med sina kedjor, så kan man inte ha det, dessa måste loggas! Turen gick först ut till Mölndal för att logga Faesbiaergha. Torget där spöket huserade var övergivet, antagligen har spöket lyckats driva bort mugglarna!

Det efterfrågade fotot var snabbt avklarat och snart var jag på väg med Rulle T mot nästa mål i Partille, Partille herrgård – Virtual Reward 3.0. Ett riktigt spökhus detta, inte minst lär kommunalmän från gångna tider gå omkring i huset och skrämma besökare med motioner….

Två spöken avklarade, skulle jag våga mig på ett tredje? Givetvis! Nu blev det en liten bit att köra för att nå Ragnhildsholmens Borgruin. En intressant historisk plats utmed älven där det borde finnas gott om spöken iförda rustningar och släpande tunga kedjor efter sig. Även är hade mugglarna skrämts på flykten och jag fick ensam ta i tu med detta spöke, något som klarades av utan problem.

Nu gick färden in mot en riktig höjdpunkt i Göteborg – Ramberget – för att där vara med på volvo480:s Community Celebration Event. Jag var tidigt på plats och ägnade en stund åt att fotografera utsikten över ett Göteborg som snabbt förändras. Strax efter att jag inspekterat eventplatsen kom även EO och jag gjorde eventtjänst med att bära fram 20 liter vatten till kaffet. Snart fylldes platsen med förväntansfulla eventdeltagare och de sedvanliga burk-relaterade samtalen utbröt!

EO hade berättat att han skulle gå upp i rök vid 12-tiden, något jag tycket lät minst sagt spännande. Och nog började han att tunnas ut och bli lite diffus i kanterna, kunde det vara så eller var det en effekt av godsakerna som det bjöds på? När jag började fundera på att testa om EO verkligen förvandlats till ett spöke genom att driva ett föremål med vassa kanter rakt igenom honom tyckte andra eventdeltagare att det kunde vara riskabelt och borde undvikas. Det kanske var tur för EO att jag hade fotoryggsäcken och inte geocachingryggsäcken med dess utrustning denna dag!

Klockan tolv, spöktimman, började telefoner runt om på eventplatsen att ge diverse signaler i från sig. Det visade sig att EO nu förvandlats till ett spöke och trängseln kring den stora stenplattan på bergets topp blev betydlig. Det var lite lustigt att se en mugglare, som var på platsen vid cachesläppet, snabbt flydde från denna anstormning!

Givetvis blev det även en logg på detta senaste spöke, Virtual Reward 3.0.

Det var mycket trevligt att mingla runt bland alla geocachare och stifta nya bekantskaper och träffa många gamla bekanta under en klarblå himmel ungefär så högt upp som man kan komma i central Göteborg. Men allt roligt har ett slut och nu var det dags att kliva in i Rulle T för färd tillbaka till cachingbasen.