Hallandsleden – och en kringvandrande kyssförsäljare

Denna lördag var vikt för en vandring med burkjakt i Halland. Strax före klockan sju dundrade Rulle T in på den lilla parkeringen som utgjorde starten på dagens uppvärmningsrunda i Attorp. Rundan bestod av ni burkar och jag inledde med Attorp granen. Inledningsvis var det lätt att tro att rundan skulle gå genom granskog. Men jag blev mycket positivt överraskad när ett fint kulturlandskap öppnade sig och bjöd på en riktigt fin vandring mellan välgjorda cacher.

Dessutom var det ordning och reda i området! Här angavs tydligt vem som skall sitta var….

Samtliga nio cacher i den fina serien hittades utan problem och jag kunde åter rulla ut på vägen för dagens nästa stopp som blev i Veddige där Rulle T skulle få vila några timmar medan jag begav mig i riktning mot Hallandsleden, med några extraburkar på vägen givetvis. De första kilometerna gick utmed en mindre väg men snart var jag framme vid leden och dess serie med cacher. Den första etappen gick genom ett område med flera välbevarade skvaltkvarnar, jag tog mig givetvis tid att titta närmare på dessa. Att jag inte hittade den första burken utmed leden gjorde inte så mycket när det fanns en rik historisk miljö att beskåda.

Cachingen utmed Hallandsleden var bitvis krävande med en del riktigt svårhittade burkar, några hittades inte alls och andra som var T5 fick lämnas utan försök. På en av cacherna fick jag nytta av den hopfällbara griptång som oftast finns i ryggsäcken.

När jag stod vid en sten bredvid leden och loggade såg jag någon i en vit klänning och en guldkrona komma mellan träden, och ett helt följe av personer bakom. Kunde det vara någon slags halländsk lucia? När följet kom närmare så jag att ”lucian” inte var av det skönare slaget – ”hon” hade ju skägg…. Och det skulle blir värre! Följet stannade upp och jag blev erbjuden att köpa kyssar – det gick bra med swish! Även kramar och slängkyssar erbjöds, men jag var inte intresserad av något av dessa ”erbjudanden”. Mitt valspråk är ”det händer alltid något oväntat” och denna händelse bekräftar detta, något av det mest oväntade som hänt på länge! När jag skakat av mig bilden av denna mystiska varelse gick jakten på burk vidare genom skogen.

Slutligen var jag framme vid #22, som hittades tämligen enkelt vilket inte hade varit fallet med några av burkarna dessförinnan. Nu var det över milen tillbaka till Rulle T och jag gjorde nya försök på de burkar som inte hittats tidigare under vandringen, men det var dessvärre utan framgång.

Slutligen var jag tillbaka vid parkeringen och kunde konstatera 33 hittade, ett antal DNF:er och 28 kilometers vandring denna lördag. Det får ändå var godkänt även om jag hade hoppats på några fler hittade, men så är det ibland.