Historiska platser och befjädrade påsk-hästar

På självaste påskaftons morgon gick färden österut med Rulle T för att plocka lite burk, ett spöke och ett par ALC-rundor. Hela E20 i östlig riktning stod till vårt förfogande, inte ett enda fordon! Snart nåddes Aspens strand och där väntade spöket Landmärket Bryggan längst ut på piren. Det enda hindret var en mängd fåglar som satt och hade morgonsamling, men dessa lyfte snart och lämnade ytan fri för en loggning. Man fick dock se till att inte få för mycket av deras spillning under skosulorna!

Med detta spöke loggat rullade jag vidare mot Stenkullens station där jag tänkte mig att besöka Ingabos nya ALC ”R – forntidsvandring”. Det blev en ganska god promenad på väl över 8 kilometer då det var en bit mellan delstegen. Jag fick bekanta mig med en del fornlämningar som inte besökts tidigare! Dessutom beskådade jag en ny hästras, den befjädrade påsk-hästen. Steg efter steg klarades av och snart var jag framme vid sista steget. Någon bonus fanns inte här så det blev till att gå tillbaka mot Stenkullen där Rulle T väntade.

Efter en kortare förflyttning nådde jag fram till Gråbo och starten för nästa ALC ”Historisk promenad i Gråbo”. Detta var en lite kortare runda men den var fylld med information kring det lilla samhällets historia. Hittade dessutom ett par ”bonusskyltar” utmed vägen innan jag slutligen kunde logga bonusburken! När den var signerad så passade jag på att förvandla en gammal DNF till en found genom att logga En ordinär hundpromenad #1 som nu hade fått en ny placering, något jag först inte uppmärksammade utan gick till den gamla platsen. Man kanske borde titta på sin gps?

Därefter var dagens lilla burkletartur avklarad, nu var det dags att färdas hem till cachingbasen och kanske packa lite….?