Påskdag bland Västergötlands burkar

Strax före klockan sju på påskdagen rullade Rulle T och Hallén in på en parkeringsplats i centrala Nossebro. Det finns ur ett geocachingperspektiv många anledningar att färdas hit, denna dag var det tre ALC rundor som var orsaken. Det finns även ett antal musikmystar för den som klart av att lösa dessa, jag tycker nog att Band 13 är av speciellt intresse…

Dagens första ALC blev ”Kulturvandring i Nossebro”, följd av ”Nossebro Music Quiz” där jag hade gjort förarbetet hemma, annars hade denna tagit betydligt längre tid. Avslutningsvis gick jag på promenad utmed Nossan för att logga ”Konst eller konstigt längs Nossan” med tillhörande bonus. Givetvis besöktes även traktens spöke Broarna i Essunga kommun – Virtual Reward 2.0.

Här blev det lite problematiskt, någon skylt fanns inte vid skulpturen. Det blev till att googla, och det gick!

När dessa burkar var avklarade rullade jag åter ut på landsvägen med Rulle T för att bege mig mot serien Korsmaden. Totalt loggades här tio cacher, dessvärre även en DNF. Det blev en trevlig bensträckare på vägen till mitt nästa mål, Skara.

I religionens, parkernas och lärdomens stad skulle det nu loggas ALC rundor. Mitt mål var totalt 6 sådana rundor, varav några med finaler. Under vägen till Skara hade telefonen laddats och det fanns även en powerbank med i packningen, men den skulle inte komma att behövas. Jag snurrade runt i Skara ganska många timmar denna eftermiddag då flertalet av rundorna överlappade varandra så nu är känner jag mig riktigt hemma i staden! Vid ett av de virtuella stoppen fanns även en fysisk cache, Skaraborgs slott, som jag tidigare DNF:at, men nu är det en glad gubbe på kartan! Efter fem avklarade ALC rundor förflyttade jag mig med Rulle T till ALC:n ”Vilans Fritidscenter” med tillhörande bonus.

Därefter var det dags att färdas mot det lilla samhället Lundsbrunn, där jag skulle övernatta. Efter att jag fått avlämnat ryggsäcken på rummet gick jag givetvis ut på en runda för att logga de två närbelägna cacherna. En av dessa låg knappa 50 meter från min tillfälliga geocachingbas!

När dessa var avklarade var det skönt att duscha och vila efter de många milens vandring som det blivit denna strålande påskdag.