Historiska jaktmarker

Efter frukost lämnades den tillfälliga geocachingbasen i Lundsbrunn och jag styrde Rulle T mot Götene där ALC rundan ”Konst i Götene” med tillhörande bonus väntade. Ett par traditionella burkar i samhället råkade jag givetvis också logga.

Det tätbebyggda samhället lämnades därefter och jag begav mig ut mot skogen och de båda serierna Klyftamostugan och Stenåsen. Några av dessa hade loggats vid tidigare besök, men nu tänkte jag mig att rensa i området. Till en början gick det ganska bra, men dessvärre råkade jag ut för ett antal DNF:er och vid Stenåsen 27 beslutade jag mig för att avsluta och bege mig till ett nytt område.

Jag hade nämligen ett annat uppdrag denna dag, ett där jag inte loggade någon burk men som ändå handlar om geocaching. Vad kan det vara? Ja, det kommer troligen att avslöjas här på Halléns geocachingäventyr!

När detta uppdrag var avklarat begav jag mig mot Varnhem där ett antal burkar och en ALC runda skulle loggas som avslutning på denna geocachingpåsk.

ALC rundan ”Historiska Varnhem” kombinerades med sökandet efter delstegen till den virtuella cachen Varnhems klosterkyrka. Jag kom även att få se spåren av en arkeologisk utgrävning som pågick strax utanför klosterområdet, det finns helt klart mycket dolt under marken i denna trakt!

Som avslutning blev det några cacher utmed pilgrimsleden. Planen var egentligen att gå hela sträckan på 7 kilometer men tiden började ta slut så det fick bli besök vid #17, #16 och #15 och därefter en rask vandring tillbaka mot parkeringen. Men innan Varnhem lämnades så fick givetvis även bonusen till ALC rundan letas upp, det blev avrundningen på denna påskhelgs burkjakt.

4 kommentarer

  1. Kul att du var vid Klyftamostugan och försökte hitta Bärplockarnas burkar. Om jag har koll på Rulle T och dig, så tror jag att vi satt och fikade vid stugan när du åkte därifrån. Bärplockarna och Götkajsa

  2. Tack för dina berättelser, alltid roligt att läsa och ta del av dina fina bilder!
    Men sätt inte flera bilder på samma rad, de blir så små då.

    Katarina

    1. Tack Katarina! Bilderna lägger jag ofta i galleriformat för att slippa långa listor med bilder. Men om du klickar på bilden så får du upp den i större format.

Kommentarer är stängda.