Burk efter burk

Det är visserligen måndag och därmed egentligen inte en cachingdag men lämnar man cachingbasen strax efter fem så hinner man ändå med några burkar under tidig förmiddag. Dagens färd skedde helt till fots ut i terrängen mellan Skatås och Delsjön, en trakt som jag förr flitigt besökte men numera är mina besök där ganska sällsynta. Sedan en tid har det i området funnits en serie cacher benämnda ”Burk” numrerade 1-7. Jag avvaktade lite med att logga dessa för att se om det skulle komma fler! Strategin att vänta lite var nog ganska bra då det även hann börja spöka på Brudaremossens topp, därmed kunde även den nya virtuella inkluderas i rundan.

Jag började med #2 i serien, letade, letade och letade, men inget hittades. Denna lämnades med en DNF och jag gick vidare mot #3 som däremot gick snabbt att hitta. På slingriga stigar gick sedan vandringen upp mot #4 som också hittades snabbt.

Nu var det dags att bestiga Brudaremossens gamla sopberg och beskåda stenarna på toppen och ta det obligatoriska fotot. För att hitta till denna plats behövde jag inte titta på min gps en enda gång. Utsikten från denna plats är alltid fantastiskt, inte minst en så solig vårförmiddag som i dag!

När jag kommit ned från sopberget gick jag vidare på burk-jakten, #5, #6 och #7 hittades i rask takt. Vid #1 bör det vara risk för mugglare med flygande tefat, men dessa hade inte vaknat så även denna Burk kunde loggas utan några störande moment. Nu inställde sig frågan om jag skulle göra ett nytt försök på #2? Skulle vara lite irriterande att behöva lämna den ologgad! Med raska steg gick jag den korta sträckan till platsen och påbörjade ett nytt sökande. Efter att ha gått från gångstigen nedanför letade jag mig i den branta terrängen uppåt – och se på…. Där var ju burken! Förmiddagens uppdrag var slutfört och det var hög tid att gå hem mot cachingbasen för att göra vissa förberedelser inför onsdagen – men det är en ren mugglarhistoria…..