Valborg på Safjället

Det finns många fjäll i Göteborg med omnejd, Safjället i Mölndal är ett av dessa och en plats som ännu en gång lämpade sig väl för en liten kortare geocachingutflykt. Rulle T fick vänta vid Krokslättsvallen medan jag tog mig ut i skogsmarken för att leta burk. Först på dagens lilla lista stod ett löst pussel vars final snart var loggad. Därefter gick vandringen på mindre stigar fram till Abbe5:s födelsedagscache 8 ”Bärscachen” som också kunde loggas utan svårighet. Efter ytterligare några hundra meters promenad genom skogen nådde jag fram till Zodiac of GBG – Gemini (Tvillingarna) JR där en liten hög pinnar ledde mig rätt. Fram tills nu hade jag varit helt ensam i skogen, men strax efter loggningen kom den första mugglaren med hund (eller snarare en kalv med tanke på djurets storlek) promenerande på en av de bredare stigarna en bit bort. Men i övrigt var allt stilla och jag behövde inte bli störd under det viktiga värvet med att logga.

Lite längre bort låg nu en multi, Göteborgs Julkalender 2020 #9. Detta såg ut att vara en överkomlig multi med start och final. Hur var det nu man skapade en projekt-waypoint i gps:en…. Det var länge sedan jag använde den funktionen så det blev att tänka lite, men så dök minnesbilden upp, och därefter var jag på väg genom skogen mot finalen.

Den avslutande burken uppe på Safjället blev en ganska färsk virtuell, Abbe5:s födelsedagscache 9. Trevligt nog låg den även på en historiskt intressant plats, mitt i en fornborg, där måste det givetvis spöka! Därtill var detta en fin plats för att få utsikt över nejden.

När jag återvänt till parkeringen uppkom idén att ge Rulle T lite flytande föda och dessutom få loggat ännu en burk i dag. Inte allt för avlägset låg nämligen cachen Petroleum Tango #418. Efter en färd genom de små och smala gatorna nåddes dalgången med lite större färdvägar och snart fylldes Rulle T:s mage med den flytande födan och därefter gick jag bort och loggade burken, därefter färd hem mot cachingbasen 6 loggar rikare.