Dags för lite underhåll

Vissa dagar under cachingåret måste läggas på att underhålla egna burkar. Tillsynen hade varit lite bristfällig på ett antal cacher så jag valde att vika den första dagen i maj åt denna syssla. Utrustade med bl.a. nya loggböcker/remsor begav jag mig ut på en liten vandring. Först fick finalcachen till min ALC runda Historiskt äventyr vid Stora Torp besök. Den var mycket riktig blöt och jag fick torka ur burken, städa lite, och även gömma burken bättre än vad som nu var fallet. När jag nu ändå var vid Stora Torp så fick min cache med samma namn (utplacerad 2005) också en renovering.

Blöt loggbok byttes mot en torr.

Min underhållsvandring fortsatte sedan mot cachen Torpen Sjöbo & Bengtstorpet som inte var blöt, men loggremsan uppgavs vara fullskriven – vilket den var!

Jag avslutade denna runda med att besöka Nybygget eller Pistols stuga som uppgavs vara blöt, och det var inte någon överdrift. Cachen var helt vattenfylld! Någon besökare hade lyckats att bryta av handtaget som man öppnar och försluter cachen med, därmed har den lämnats öppen för vädrets makter. Cachen var inte ens återplacerad ordentligt i skydd under stenhällen vilket inte gjorde saken bättre. Trist när burkar hanteras på detta sätt, men inte ovanligt. Jag övervägde arkivering men renoverade den istället hjälpligt, får se om den klarar sig eller om jag stänger ned den om det uppstår problem igen.

Renovering pågår av den skadade burken.

Min renoveringsrunda denna dag avslutades inte när jag kom hem, den fortsatte digitalt! Mina två ALC rundor vid Stora Torp och i stadsdelen Kålltorp uppdaterades så att besökarna får svara på flervalsfrågor istället för att skriva in svaren i fälten.

Jag kunde även ägna lite tid åt att begrunda var jag skall lägga min kommande, tredje, ALC runda som jag sedan en tid har haft möjlighet att skapa – något att vänta på för er ivriga cachare där ute!