Inga svanar och inga kottar

Färden med Rulle T denna lördagsförmiddag gick i riktning mot norr. Det första stoppet gjordes vid Svankälla våtmarkspark, där jag varit ett antal gånger tidigare för att jaga burk och ALC genom åren. Denna gång var det ett spöke som lockade mig till området. Inga mugglare var synliga när jag började gå mot Svankällan Gömslet Virtual Reward 3.0 något före klockan 6. Fåglarna var dock vakna och i full aktivitet. Men någon svan kunde jag inte hitta, man kan ju då tycka att namnet på området är missledande! Detta bryderi påverkade givetvis inte loggandet av den virtuella.

När jag nu ändå var i området passade jag på att även besöka den traditionella cachen Svanskälla som av någon märklig anledning inte blivit loggad vid tidigare besök, trots att den legat ute sedan 2011! Men denna dag satt Hallén signaturen i boken och burken var ”rensad” från kartan. Med raska steg återvände jag till Rulle T och vi fortsatte vår färd mot norr, men inte så långt, endast till Kungälv där den ganska färska ALC rundan ”Konstverk i Kungälv” skulle besökas, samt givetvis dess bonus. Även den traditionella cachen Sopsugen ”råkade” bli loggad under färden.

Med detta område avklarat blev det en kortare förflyttning upp till parkeringen vid Svarte mosse där de återstående burkarna i Kotten-serien skulle avklaras. En av dessa har loggats sedan tidigare, men då var jag med i ett sällskap där några redan loggat övriga delar i serien så de flesta av burkarna blev kvar ologgade. I dag däremot skulle serien loggas i sin helhet.

Men trots seriens namn så såg jag inte några kottar… Lyckligtvis såg jag däremot ett antal burkar, ja faktiskt samtliga i serien och dessutom Fågelslingan. Därefter gick vandringen något söderut för att leta upp ytterligare några cacher. Stenigt 2 fruktade jag skulle bli stensvår men jag hade tur och kunde efter lite rotande få synt på det hinten tydligt angav och där var också burken. Därifrån fortsatte jag på en liten stig bort till Utsikten#2 som bjöd på fin utsikt och en snabbt hittad cache. Turen avrundades med att återvända till en plats där jag fick skriva en DNF förra året, då var burken borta, men den har återplacerats sedan dess. Det fina gömstället var mycket riktigt bebott av en burk denna gång och jag kunde säkra min logg och sedan njuta av utsikten.

Därmed var dagens burkletande avslutat, 18 hittade (varav 5 var ALC delsteg) och lite över en mils vandring totalt fördelat på tre olika områden. Nu gick färden åter hemåt, med ett stopp för att inhandla lite växtlighet till balkongen. Funderade på att skaffa mig en gran så jag kunde hänga upp mina PET-rör där, men avstod, den skulle nog bli lite för stor….!