Katter avslöjar inget!

Sista dagen på långhelgen visade sig vädret från en trevligare sida än vad som varit fallet den senaste tiden och en lite utflykt med vandringar var ett givet tema denna söndag. Med Rulle T gick färden mot norr på E6:an och dagens första stopp för att besöka Gales runda till minne av Tjotte-Fia(RutFia). Dessvärre drog jag på mig ett antal DNF:er under denna tur, inte minst ställde enbuskarna till det! När jag som bäst höll på att leta efter en av burkarna i serien upptäckte jag att någon iakttog mig, var jag inte ensam…? Nej, det var en intresserad katt som satt i snåren, jag frågade om det var bekant var burken var belägen – katten rörde inte en min – och jag fick lämna platsen med ytterligare en sur gubbe på kartan. Av 14 möjliga burkar loggades blott 9 i denna trakt. En av dessa DNF:er var dock inte en del av ovan nämnda runda.

Hallén: Var är burken? – Katten: Säger jag inte!

Nu var det dags att färdas ut till den stora ön Tjörn för nästa runda i Höviksområdet. Elva burkar och en final var inplanerade på denna runda. Det var en trevlig promenadväg som gick i riktigt lantliga miljöer. Flertalet burkar hittades, dock var två försvunna, men trots detta kunde jag få fram finalkoordinaterna så jag fick loggat bonusen. Hövik lämnade jag nu bakom mig och färden gick mot dagens tredje och sista vandringsområde, Sundsby.

Jag har länge haft ögonen på detta område, både för dess burkar, Vandring vid Sundsby, men också på grund av landskapet och säteriets långa historia. Det var riktigt mycket bilar på parkeringen men väl ute i skogen var det inte tätt mellan mugglarna, som tur var, området är stort så även många besökare blir snabbt utspridda. Framförallt så brukar inte de små stigarna med lite besvärligare underlag locka de mer bekväma mugglarna. Jag inledde vandringen med Lilla grottan. Ganska snart fick jag klart för mig att detta var en riktig trollskog, men man kan då undra varför det smög omkring tomtar i skogen…

Det var ett riktigt kuperat landskap att vandra i och en del burkar krävde lite letande, men ingen DNF i detta område. Jag stannade även till på en plats med enastående utsikt över säteriet för lite lunch innan färden fortsatte. När jag styrde stegen upp mot berget fick jag se att det fanns skyltar med koordinater utsatta, men detta var inte någon PT utan snarare en hjälp för den som skulle behöva ringa 112, verkar vara ett farligt område detta!

Efter några timmars burkletande och vandrande så hade jag kommit fram till dagens sista cache, Sundsby Lagun. Det hade totalt blivit 19,5 kilometers vandring och 30 cacher att föra in på kontot, en mycket trevlig cachingdag i strålande maj-väder!