Vandring i Träslövsläge

Efter en vecka med intensivt arbete inomhus, nästan ingen motion alls, så var det skönt att åtminstone pingstdagen kunde erbjuda lite hänryckning! Vid halv sex rullade jag med Rulle T söder ut på E6:an och en timma senare nåddes den planerade parkeringen i Träslövsläge. Därifrån blev det sedan en vandring som varade i dryga åtta timmar i jakt på små, mindre och ibland något större cacher. Närmast parkeringen fanns cachen Läjesrundan # 14 Ankarskolan och den kunde hittas utan problem, därefter följde jag en bit nämnda serie i nummerordning från #1. Det uppenbarade sig flera tillfällen att slå sig till ro ute i grönskan, men än var det inte tid att vila, burkarnas lockrop kunde höras mellan träden….

En bit fram på slingan valde jag att bege mig mot hamnen. Den första cachen Träslövsläges fiskehamn/strand låg inte direkt i hamnen men vid en fin utsiktspunkt som uppenbarligen ingått i försvaret av hamnen, troligen under andra världskriget. Det skulle vara en svår cache, men hinten var tydlig när man var på plats och jag kunde lista ut hur burken var gömd.

Är den här inne?

Efter framgångsrik loggning begav jag mig ned mot hamnen där en högt placerad burk fick lämnas då jag inte hade verktyg med mig, men längst ut på vågbrytaren hittades nano#1 (piren).

Intressant, badförbud tycks vara förenat med livs ara… eller skall det möjligen vara livsfara? Ja, att införa förbud kan onekligen vara livsfarligt!

Det blev sedan en förlängd promenad kring hamnen för att se både på den och logga en och annan burk där givetvis. Därefter återanslöt jag till den serie som jag inlett vandringen med och den förde mig vidare norrut på små stigar och en del mindre gator. Slutligen kom jag åter till Ankarhallen och skolan, där fick jag ett gott skratt vid loggning av burken Ankarhallen, men mer än så berättar jag inte. Men min vandring var inte slut bara för att jag närmade mig parkeringen, jag fortsatte nu på nästa varv som skulle föra mig ut mot strandängar och klapperstensfält.

Med utsikt mot vattnet blev det lite medhavd lunch innan jag fortsatte burkjakten.

Här skulle det kunna bli en myst – hur många stenar ser du på bilden….

Den sista etappen gick sedan in mot samhället och kyrkan innan jag avslutade med cachen Träslövsläge, därmed var burkletandet slut för i dag och jag styrde stegen tillbaka mot Rulle T för hemfärd. Totalt hade det blivit 32 hittade, 4 DNF:er, mestadels i de steniga områdena närmast vattnet, samt 19,7 kilometers vandring i ett strålande försommarväder.