Bumerang – se upp!

Vid 6.30 nåddes den tilltänkta parkeringsplatsen där Rulle T skulle få nöjet att vistas medan jag tog en rundtur i Göteborgs centrala och västra delar. Den första loggningen blev vid Frimurarhuset i Göteborg och den ganska färska virtuella cachen som publicerats där. Sedvanligt självporträtt var givetvis nödvändigt.

Därefter blev det en promenad i jakten på ALC rundan ”Centrala Göteborgs torg och statyer”. Den avklarades utan problem och kunde avslutas med den sista zonen vid Götaplatsen. Därefter gick min vandring väster ut med siktet inställt på Stigbergstorget och Sjöfartsmuseet.

Järntorget har förändrats ganska rejält av det nya hotellet!

Pennsylvaniamonumentet, dagens andra spök-cache vid den imponerande stenen till minne av den svenska 1600-tals kolonin.

Efter en liten promenad nådde jag fram till området vid klippan där ”ALC Klippan” väntade tillsammans med sin bonus. Det blev en fin runda i ett tämligen välbekant område som avrundades med loggning av den fysiska mysten.

Vandringen fortsatte nu i riktning mot Gråberget där ett litet kluster av traditionella cacher väntade på min signatur. Först blev det till att vänta, vänta på att en bussmugglare skulle åka i väg, sedan loggades Waiting on the bus utan problem. Ute i snåren träffade jag på den minsta 1:a i Majorna utan kök, som troligen finns! En fin utsiktspunkt fanns nära cachen Gråberget, men där kunde jag givetvis inte dröja, det fanns fler cacher att logga. Trots att vi ännu inte är inne i juli så valde jag att passa på och logga Göteborgs Julkalender 2021 # 21 – Vintersolstånd när jag ändå var i närheten.

Efter en DNF vid Nedanför Godhemsberget var det dags att gå till dagens sociala aktivitet, eventet CCE i Slottskogen med Ingabo.

EO hade beväpnat sig med bumeranger!

En bit framför mig såg jag EO skynda mot koordinaterna med bord under armen, det var bäst att haka på och skynda sig så man inte missade något! Inledningsvis var vi en liten skara, men den växte ganska snabbt och vi fick veta något om eventets olika aktiviteter, digital poängpromenad (26 frågor) och bumerangkastning. Det fanns många mål att sikta på i parken, en grupp dansare med trummor, mammor med barnvagnar, gräsänder, hundar och geocachare som gick poängpromenad, men alla undkom olyckligtvis och det blev därmed inget att grilla denna kväll! Närmast att träffas var nog en fiskmås som var ytterst irriterad över bumerangflygningen. Men fiskmåsen avlägsnade sig när den fått en del stryk av en trast som bodde i ett av träden. Den ville inte ha en mås i närområdet, av förklarliga skäl.

Det blev naturligtvis en hel del utbytande av geocachingerfarenheter med gamla bekanta och en del nya. Alltid lika trevligt att träffas! Men två timmar går fort och det blev dags att bryta upp och jag gick över Slottsskogens berg på småstigar (ja så små som dom nu är där) tillbaka mot bebyggelsen och Rulle T som väntade på att få rulla tillbaka till cachingbasen. Totalt blev det i dag 18 loggar, varav 10 ALC steg, samt 16 kilometers vandring.

Bumerang se upp!