I mörkaste Afrika….?

Dagens burkjakt var uppdelad på två olika turer. Den första tillsammans med Rulle T gick i östlig riktning till Alingsås och Nolhagsområdet för en ALC runda. Det var inte många mugglare vakna så det var fridfullt i området. Väntade mig dock att allt skulle störta samman då en längre sträcka utmed berget var avspärrat på grund av rasrisk!

Men inget ras inträffade under mitt besök och steg efter steg klarades av på ALC rundan. Något oväntat var att jag plötsligt hamnade i Kongo! Det var verkligen rena djungeln på denna plats, men både ett ALC delsteg och en traditionell burk mitt ute i alkärret kunde loggas. Att man talar om mörkaste Afrika kunde jag väl förstå vid ett av delstegen där jag fick ta fram ficklampan för att kunna uttyda skriften som behövdes för att klara av delsteget! Det kan dock ha berott på att det var extremt mörka moln som förebådade en gratis dusch.

Jag hade även tänkt mig att plocka naturstigen 1 under rundan, men där blev det tyvärr en DNF. För att kompensera mig blev det istället en tur till sjukhuset som kunde servera en välbehövlig dos i form av cachen Lasarettet. När sista steget i ALC rundan var avklarat gick jag mot bonusen som hittades utan problem trots att den var väldold.

Nu gick färden tillbaka mot geocachingbasen där Rulle T åter fick vila i sin underjordiska bunker medan jag gav mig ut på en promenad i riktning mot Skår där det väntade tre burkar. Häromdagen besöktes samma område i FTF ärende efter eventet i Munkebäck men då hade jag inte möjlighet att rensa de övriga burkarna, men i dag skulle det städas!

Inledningsvis loggades Skår #3 Påsk följt av Skår #2 Korsningen som båda låg inne bland bebyggelsen. Avslutningsvis eftersöktes även Skår #1 skog eller park och den hittades blixtsnabbt i ett fint litet grönområde. Därmed var dagens burkjakt avklarad och jag fick mig en stärkande promenad tillbaka mot cachingbasen.