Öga för öga, cache för cache

Lördagen ägnades åt en mindre cachingtur i Jonsered-Bokedalen området. En gratis parkering hittades åt Rulle T (det är annars mest avgiftsbelagda parkeringar i området) och vandringen gick uppför kullarna mot dagens första cache som var en letterbox från den gångna påsken, man höll nästan på att ”smälla av”… vid loggningen av 6. Påsksmällen. PiP 2022. Om cachen hade varit fylld med något annat än en loggbok hade det kunnat bli en rejäl smäll.

Det är inte bara geocachare som skriver in datum, ibland gör även mugglare så!

Vandringen fortsatte nu djupare in i skogen, inte en människa, eller djur, syntes till. Det passade bra då jag var på väg till cachen Inte en kotte…, eller kanske var det en kotte…. Ja, det gäller att ha ögonen med sig när man är ute i skogen på jakt.

Stigen som går genom detta område går i ganska brant terräng och det blev mycket uppför och nedför och sedan uppför igen innan jag nådde fram till ett träd som tydligen tröttnat på alla backar och slagit sig ned för att få lite vila. Cachen Det sittande trädet hittades utan svårigheter, jag var inte heller så utmattad att jag behövde vila utan fortsatte vidare utmed leden. Efter några hundra meters vandring fanns det ledmarkeringar som visade mot ett konstverk, kanske har det med cachen att göra, eller så är det bara så att det spökar i skogen.

Och nog spökade det i skogen! En bit längre fram uppenbarade sig den virtuella cachen Skogs-Ögat. Loggningen vid detta något udda konstverk i skogen kunde ske utan störande mugglare, ännu hade inte en kotte visat sig mellan träden.

Därmed var dagens korta burk-letar tur avklarad och jag gick tillbaka nästan samma väg som jag kom, och det var först borta vid Jonsered som dagens första mugglare var synliga. Det blev en mils vandring och fyra hittade burkar denna förmiddag.

Var är badmugglarna?