Blixtar och dunder – men inga under (eller?)

Med Rulle T gick färden söderut mot Hallands nordligaste stad för att jaga lite burk i både dess centrum och en bit ut på den omgivande landsbygden. Nära stadens station fick Rulle T uppehålla sig medan jag gav mig på ALC rundan ”Hallands nordligaste stad”, det gick snabbt att klara av de olika delstegen, allt medan mörka moln växte sig allt större och det hördes ett oroväckande mullrande på avstånd.

Oväder i antågande!

När det sista delsteget var avklarat passade jag på att även logga den traditionella cachen Stadspromenaden #4, men då började stora vattendroppar att falla och jag gick med raska steg mot Rulle T för att få skydd undan det oväder som drog in över Kungsbacka. Efter en dryg halvtimma upphörde det rikliga regnandet och åskan försvann mot söder, jag kunde därmed åter bege mig ut på gatorna. De traditionella cacherna Det stora köpcentret samt Strandpromenadens Pir loggades medan bonusen till ALC rundan fick lämnas då jag inte hade verktyg med mig.

På väg ut från Kungsbacka passade jag på att låna en pendelparkering och logga Mötesplatsen, det fanns ytterligare två burkar i närområdet men jag fick se att dessa hade många DNF loggar, därmed nöjde jag mig med den vid parkeringen och fortsatte sedan ut på Onsala halvön och området Rydet vid vars idrottsplats det fanns en lämplig yta för Rulle T att vila på. Jag gick sedan en runda i området, med ett ganska blandat resultat där jag drog på mig ett antal DNF:er. Men jag fick ändå en fin belöning när jag närmade mig Mårtagården där det fanns rikligt med information på skyltar invid gården, Annikas lycka, en plats med en lång friluftshistoria var intressant att träffa på liksom Mårtens trädgrotta där gårdstomten Mårten bor!

Dagens vandringar gav lite över en mil i benen och trots ett antal DNF:er så lades 15 nya loggar till geocachingkontot. Att avslutningen på turen blev i en fin historisk miljö lade en extra guldkant på dagens tur.