ALC frossa i Lerum

I dag hölls ett nytt Community Celebration Event vid Aspen i Lerum och det har gått rykten om att något stort skulle inträffa i samband med eventet. Att ryktet spritts långväga var uppenbart för här fanns inte bara lokala cachare i den stora samlingen i parken vid sjön.

Eventet började vid kl. 10 och EO Robin84 öppnade tillställningen med att bjuda på glögg och pepparkakor. Värmande dryck var välbehövligt då det var kring nollan och en bitvis pinande vind drog fram över eventplatsen.

Några närbelägna burkar, inklusive den virtuella ute på piren, blev flitigt besökt av de tillresande geocachare som inte varit på platsen tidigare. Men vad var det vi egentligen stod och väntade på i kylan? Det avslöjade EO efter en stund och det rykte jag hört visade sig stämma. En grupp geocachare hade slagit sig samman och använt sina ALC krediter för att skapa en längre promenad utmed Säveån, totalt 20 stycken ALC:er skulle publiceras vid 11.30 tiden (vilket alltså ger 100 loggar). Redan vid 11.15 började det plinga i telefonen när de första ALC:erna släpptes och snart begav sig det stora sällskapet iväg, vilket förorsakade en mindre trafikstockning på den närbelägna vägen när alla skulle passera! Åtskilliga mugglare tittade också med undran och med skräck på denna folksamling, det verkar inte vara en så vanlig syn i Lerum.

Rundan var 4,5 kilometer lång och gick på den trevliga gångvägen utmed Säveån. Fråga efter fråga klarades av i rask takt, koordinaterna stämde och tekniken höll hela vägen. Det var bara på en plats där frågan inte vill visa sig, men efter att jag stängt av appen så gick det att återstarta och besvara frågan. För min del var det rekord i ALC:er i en följd, men det lär väl slås när jag kommer iväg på en tur till Norge för där finns det betydligt längre rundor av detta slag.

När hälften av rundan klarats av gjorde den stora geocaching-folkmassan halt, klockan närmade sig 12 och då skulle ett spöke visa sig, en ny virtuell Vamme Bro. En mugglare fångades in (inte med nät och krok dock) för att ta ett gruppfoto för att visa vår FTF.

Rundvandringen var verkligen en sådan och avslutningen var inte långt från starten och det stora eventgänget började att skingras. Jag kunde mycket nöjd logga den avslutande frågan och därefter gå den korta sträckan tillbaka till parkeringen där Rulle T väntade och återfärden mot geocachingbasen kunde börja.

Det är inte osannolikt att denna ALC runda inom en inte allt för avlägsen framtid kan få sällskap av åtminstone en till!