Parktraskar tur

Så här på juldagen är det nödvändigt att bege sig ut och traska. Vädret var inte som under julaftonen, då det var strålande sol under tiden man var inomhus, juldagen bjöd på mulet väder med sakta ökande duggregn under förmiddagen. Men lite motion och en ALC skulle det bli i dag, jag hade sett ut den ganska nya ”Parks in central Gothenburg” som målet för dagen.

Turen började i Trädgårdsföreningen som låg tämligen öde denna dag. Därmed var den första punkten på vandringen avklarad och jag gick vidare mot Burgårdsparken.

Vid det fina landeriet besvarades frågan utan problem och jag kunde gå vidare på min vandring i ett tilltagande duggregn. Dropparna som föll på marken hade en märkbar effekt på inte minst de stenlagda ytorna som började bli ganska hala att beträda!

Trots halkan tog jag mig fram till Renströmsparken där jag hade en del problem, frågan gällde nämligen antalet bokstäver på en skylt, men det visade sig vara antalet bokstäver inhuggna på själva fundamentet till statyn.

Nu hade jag egentligen tänkt att gå vidare upp mot höjderna för att logga ett par ytterligare burkar men den tilltagande skridskobanan på trottoarerna fick mig att lägga om planen och istället gå till Vasaparken för den fjärde punkten på vandringen. Avslutningen på ALC rundan blev sedan i Kungsparken där jag utanför ALC rundans ram fick veta hur mycket el det egentligen går åt till en giraff! Alltid lär man sig något när man är ute på jakt. Nu tilltog regnet och jag valde spårvagnen tillbaka mot geocachingbasen.