Nyårsdag vid Säveån

Så har det då blivit 2023 och det nya året skulle givetvis invigas med ett par loggar. Vädret var av den stärkande Göteborgstypen så jag valde att rulla iväg med Rulle T. På vägen till utgångspunkten för promenaden passade jag på att köra förbi och logga en myst innan turen fortsatte mot Säveån.

Jag gick förbi varvsområdet, som snarast ser ut som en förfallen kåkstad med ett och annat sjunket vrak utmed stranden. Målet var att leta upp cachen Varvet, som lyckligtvis låg på behörigt avstånd från skjulen. Det fanns rester av ett staket så man kan misstänka att det inhägnade området gått ända fram till denna plats. Rester av staket hittades, många stockar undersöktes och jag fick leta – länge – länge och slutligen valde jag att av bryta och istället gå till Göteborgs Julkalender 2020: 16 – Tjugitjugitomten. Men liksom många andra hittade jag enbart luvan, så det blev så som för tidigare loggare en fotologg.

På väg tillbaka mot Rulle T så stannade jag till för ett sista försök på burken vid varvet, och se på…. nu hittades burken! Skönt att slippa få en DNF den första dagen på året. Med lätta steg gick jag sedan mot parkeringen och en snabb hemfärd till cachingbasen.

Gott Nytt År önskas alla bloggläsare!