Den gamla staden och dess å

Riktigt lovande cachingväder bjöds det på i dag och det blev en vandring med siktet inställt på staden som föregick Göteborg, den gamla staden – Gamlestaden alias Nya Lödöse! Vid Holländare platsen hade jag två uppdrag att utföra, loggning av den traditionella cachen Höj handen vid Holländareplatsen samt earth cachen Xenolit @ Holländare Platsen. Det var riktigt stilla i området så båda kunde loggas utan besvärande mugglaraktiviteter.

Jag gick sedan vidare genom den gamla staden och kom snart ut genom stadsmuren och ut till ett litet berg där en skräckinjagande figur eftersöktes, Boooooooo… Men här fanns inte mycket annat än lite skräp som möjligen skulle ha kunnat vara cachen. Efter att ha beundrat utsikten gick jag vidare mot nästa earth cachen, Granodiorit. Där inspekterades och fotograferades bergytan för att få ihop svaren till frågorna.

Det strålande solskenet denna januaridag fick mig att förlänga vandringen utmed Säveån. Jag passade på att gå genom de nya bostadsområdena för att sedan komma fram till den strandpromenad som nu är anlagd utmed ån. Efter en liten transportsträcka kom jag fram till cachen Säveån, som enligt loggarna skulle vara lite ”lurig”. Jag anade dock vad det kunde röra sig om och min misstanke visade sig riktig och oväntat snabbt låg loggremsan i min hand.

Efter ytterligare lite promenerande nåddes Inte riktigt som Wamme bro. Här blev jag kvar längre än väntat, sökte, letade och sökte än mer, både högt och lågt, nära vattnet och en bit från vattnet. Men någon burk ville inte visa sig. Slutligen fick jag se mig besegrad och notera en DNF.

Även dagens sista sökande, efter finalen till WherIgo-cachen Annandag påsk Påskpromenad. PiP 2018 kom att sluta med en DNF, inte den bästa avslutningen på en runda med två sådan eländiga blå gubbar på kartan, men inte mycket att göra åt saken. Vandringen gick tillbaka mot cachingbasen och fem nya loggar kunde sättas in på geocachingkontot och 13 kilometer på motionskontot.