I björnens berg – utan nallar

Från cachingbasen blev det i dag en vandring i en tämligen närbelägen skog där gamla kartor avslöjar att här har har björnar haft sina revir. Det kan då tyckas vara lite oförsiktigt att endast bege sig ut beväpnad med en gps, men jag tog risken och började att traska. Inledningsvis var det hus och asfalt, men när jag närmade mig dagens första cache – som var en hemlighetsfull mystfinal – så omgavs jag av härlig skog. Vid loggningen fick man en religiös upplevelse!

Färden gick nu vidare in i björnarnas skog men några nallar uppenbarade sig inte, endast en lurvig hund. I övrigt var det stilla i den ganska gröna och blöta skogen. Det blev en fin sträcka genom stiglöst land, vilket var att föredraga då den ”iordningställda” stigen var i oordning.

Dagens andra, och sista cache, var en earth cache, Berg veckning. Den publicerades dagen före julafton förra året men fram tills i dag så var det bara de tre FTF-jägarna som hade loggat den. Mellan de branta bergen var nollan lite osäker, men det fanns egentligen bara en möjlig plats som kunde tänkas vara den efterfrågade bergytan som tur var. Efter en del studerande av geologin och fotograferande så trodde jag mig ha svaren och kunde därefter bege mig ned mot den så kallade civilisationen igen.

Den obligatoriska loggbilden vid en EC.