Två event – massor av ALC:er – och mystiska mystar

Lördagen skulle gå helt i geocachingens gyllene tecken. Vid strax efter klockan åtta rullade jag in på en parkering vid Kåsjön med Rulle T. Med raska steg gav jag mig ut på vandring för att lägga ut två mystfinaler, Bonus 1 – ALC vandring vid Kåsjön samt Bonus 2 – ALC vandring vid Kåsjön. Under dagens event skulle nämligen inte mindre än 16 nya ALC promenader publiceras, början på en längre vandring kring hela Kåsjön. Jag fick en god uppvärmning och nådde starten för CITO eventet med några få minuters marginal.

EO Ingabo visar hur man öppnar en plastpåse – en ädel konst som få tillfullo behärskar!

Ut i skogen begav sig snart hela eventgänget i jakt på skräp. Det fanns en del större fynd nära parkeringen men längre bort var det glest mellan ”fynden”. Min påsen fick ta emot en plastförpackning som troligen innehållit en smörgås, en plastpåse, en plastremsa samt en plastspade i miniformat. Därefter en rask promenad tillbaka till parkeringen för nästa event, Event vid Kåsjön.

Det blev lite mingel och presentation av vad som skulle komma… Vid 11-tiden började de första ALC rundorna att publiceras. Awgnld och undertecknad var kvar på eventplatsen och hjälpte till med tekniken för de som behövde det i samband med att ”släppa” sin ALC. Därefter gick även jag ut på promenad i jakt på de nya ALC:erna, bonusarna betraktade jag dock bara på avstånd då jag ju är ägare till dessa. När vi var klara fick jag veta att ett större gäng skulle ut på mysjakt i skogen och jag satte högsta Hallénfart och lyckades komma i kapp och sedan avrundades dagen med nio mystar!

Det krävdes ett spö med rejäl längd för att fånga en del av dessa, men lyckligtvis fanns det i sällskapet! Burk efter burk kunde klaras av och med knapp marginal klarade vi av att logga den sista innan solens ljus bakom molnen började försvinna. Sedan en raskt promenad tillbaka mot bilarna, ett kort avslutande informellt ”event” innan vi splittrades och kunde mycket nöjda med en riktigt härlig dag i skog och mark återvända hem. Förutom över nittio loggar gav dagen också över två mils vandring med dryga 32 000 steg. Nu skulle det bli gott med middag, ty lunch hade jag inte hunnit med denna dag….