Var är badbrudarna?

I gryningen dagen efter årets mest skämtsamma dag färdades jag mot söder med Rulle T för att bedriva, burk-, spök- och ALC-jakt. När man färdas till söderns länder förväntar man sig också välfyllda stränder rikligt försedda med lättklädda badbrudar, så förväntningarna var högst ställda!

När jag närmade mig den första av dagens sydliga orter tyckte jag mig se palmer vaja för vinden, men det var endast en synvilla. Temperaturen var inte över nollstrecket när jag klev ur Rulle T för en kortare spökjakt i centrala Kungsbacka.

Vid Hamntorget väntade det första av dagens spöken, men solstolar och strand låg öde. Här, mitt i centrum, borde väl ändå några hurtiga badbrudar hålla till. Men icke! Platsen å andra sidan var intressant och det blev en genomläsning av den rekommenderade skyltens text om den livliga sjöfarts- och handelsaktivitet som pågått på denna plats.

Jag slog mig ned på en av solstolarna och tog det obligatoriska fotot, det fick gå snabbt så jag inte skulle frysa fast. Sedan blev det raska steg mot nästa spöke som var ett enda stort frågetecken, frågan inställde sig därmed om detta var en hybrid-myst-virtuell-cache?

När detta frågetecken var uträtat begav jag mig tillbaka mot parkeringen för vidare färd, ännu längre söderut! Orten som nu skulle få besök kallas Varberg och där finns exotiska vattenlevande varelser långt upp på land, hajar ni…. Lågprismarknaden hade en stor och gratis plats åt Rulle T som åter lämnades en stund för en liten promenad in mot stadens centrum.

Det blev några traditionella burkar loggade på vägen, Svärdfisken 15 och Lilla Parken, innan spökjakten inledes på Varbergs Torg. Fotot avklarades och jag började åter röra mig mot Hajens parkering via Varbergs (gamla) station och ALLANS. Nu började allt fler mugglare komma ut på gatorna så det var hög tid att lämna centrum och bege sig ut till närmsta badstrand, för så här långt söder ut borde väl ändå badbrudarna visa sig, eller?

Rulle T startades upp och vi färdades ut mot Getterön, på vägen dit stannade jag till vid Naturum, men där hittades dessvärre ingen burk. Det blev till att fortsätta en bit till för att nå stränderna och den ALC:n ”Getteröns vikar”. Hela fem sådana vikar skulle besökas, med tillhörande stränder.

Det blev en trevlig promenad, men några badbrudar hittade jag inte under turen, däremot alla fem ALC-steg, dess bonus och därtill den traditionella cachen 1228.

Därmed var dagens geocachingtur och en härlig förmiddag i Halland till ända och jag vände åter mot norr och geocachingbasen.