Befjädrade hästar och ett långfredagsspöke

Strålande sol, det bjöd långfredagen på detta år, och det lockade mig ut på en liten geocachingvandring. Turen gick österut med Rulle T och det första stoppet blev i Lerum. Där besöktes ortens Arena, för loggning givetvis, och sedan styrdes stegen mot en plats fylld med historia.

Som alla historiska platser med aktning fanns här ett spöke, ett skäggigt sådant… Dergården hembygdsgårds virtuella cache är utformad så att man får gå runt och bekanta sig med byggnaderna och hämta information. Resultatet blev en e-post adress med autosvar att det var OK att logga. Det enda problemet jag hade var konverteringen av alnmåttet där CO använt en annan variant än den jag oftast begagnar mig av! Skillnaden låg i några av decimalerna, men tillräckligt för att adressen skulle bli fel. Men när jag prövat några av varianterna så blev det hela rätt.

Det var inte många steg till Rulle T från hembygdsgården och snart rullade jag vidare mot dagens vandring som skulle gå delvis utmed den brusande, för att inte säga dånande, Säveån.

Turen utgick från Stenkullens station då jag tänkte mig att försöka rensa upp bland Forntidsvandringens cacher. Där hade jag några kvardröjande DNF:er men också ett antal nya cacher som skulle besöka. Dessvärre så lyckades det inte heller denna gång med att hitta #4 och #7. Bättre gick det då på #11 till #15 som alla hittades. Det var en del folk och fä ute denna soliga dag och vid #11 iakttog nyfikna befjädrade hästar min aktivitet.

Hästar är som tur är oproblematiska vittnet till en cacheloggning, värre kan det vara med de tvåbenta mugglardjuren. Vid #16 i serien blev det ingen ro att leta, allt för många nyfikna mugglare passerade så jag lämnade den burken till ett framtida besök.

Vandringen tillbaka mot Stenkullen gick utmed Säveån som var välfylld med vatten och forsarna var riktigt vilda. Att julen varar till påska är väl bekant för alla, så en julkalenderburk fick det allt bli denna långfredag. Efter en stunds letande på fel objekt så hittades den något speciella cachen Jul i Lerum #23 – Fira i förväg. Det tog en stund att få fram och tillbaka burken, mer avslöjas inte… När jag var klar och hade gått en bit från cachen så kommer två bilar till parkeringen, ibland har man tur!

Vandringen fortsatte nu utmed Säveån och det blev även en avstickare å andra sidan för att logga Fiske 1. Gotaleden som går förbi cachen hade många besökare i dag, mugglare överallt. Men just när jag loggade cachen var det dock lugnt. Därmed var dagens sista burk hittad och jag styrde stegen tillbaka mot Rulle T som väntade på parkeringen.