På ALC vandring

I ett försök att återuppliva min geocachingaktivitet så begav jag mig i dag, på självaste våffeldagen, ut på en tur med Rulle T. Målet var den inte allt för avlägsna Kåsjön där det nu kommit en påbyggnad på ALC vandringen utmed sjön. Denna påbyggnad går dock på asfalterade vägar, hade givetvis föredragit att vara ute i skogen, men man kan inte heller låta en hel ALC serie ligga ologgad. För att få lite skogskänsla tog jag givetvis stigen utmed sjön fram till starten för den första rundan.

Efter en rask promenad nådde jag startområdet vid Gökegårdsområdet, som har fullständigt förändrats sedan senaste gången jag besökte denna trakt. Stora nya bostadsområden har eller är på väg att uppföras.

Här var det skog senaste gången jag besökte platsen….

Flervalsfråga efter flervalsfråga på temat djur och natur klarades av och jag kunde gå på i rask takt utmed nästan helt öde vägar. Slutligen nådde jag fram till den sista frågan och då var det inte långt kvar till parkeringen där Rulle T väntade på att få börja hemfärden mot geocachingbasen. Det blev en liten uppryckning i dag med 60 loggar med hjälp av denna serie och kanske kan även letandet efter fysiska burkar ta fart igen inom kort.

Här besvarades den sista frågan, nu var det inte långt kvar till parkeringen.