En liten promenad

Dagens geocachingtur skulle ske helt och hållet till fots med start och mål vid geocachingbasen, givetvis. Dagens första mål var inte att logga en cache, det var att lägga ut en ersättningsburk då elakartade mugglare stulit cachen Natursalen i Skatås. Det var inte bara min cache som mugglarna förstört, många av skyltarna i utomhusutställningen var också förstörda. Det är bara att hoppas att natursalen får vara kvar, men den har förfallit under lång tid så man kan misstänka att den försvinner för eller senare. När underhållet var avklarat gav jag av genom skogen och stötte givetvis på en av traktens råbockar, höll nästan på att snubbla över honom, råbockarna flyttar inte på sig förrän man säger ifrån på skarpen!

Snart lämnade jag delsjöskogen bakom mig och tog mig genom Skår vidare mot Kallebäck där Spinning Monkey Cache fick ett besök, inga mugglare störde på söndag förmiddag.

Via bron över järnväg, motorväg och Mölndalså tog jag mig västsidan av dalgången och letade upp Petroleum Tango #415, den hade en så blöt loggremsa att jag fick ta till fotologg. Därefter var det en liten transportsträcka till Nöff Nöff Nöff. Den hittades snabbt, när jag stod och loggade burken kom en mugglare med hund över bron, han såg ut som om han trodde att det var något skumt på gång, men jag hälsade glatt, han kunde då inte annat än att hälsa tillbaka och fortsätta med sitt lurviga djur.

En bit bort väntade ett område med ”Sibirien” cacher, dessa brukar jag inte ha någon framgång med men stannade ändå till vid #5, och mycket riktigt, ingen framgång med den! Istället tröstade jag mig med den närbelägna virtuella cachen, ett äkta hiss-spöke. I uppgiften för denna cache ingick att fotografera sig själv vid hissdörrarna, jag tog foto både uppe och nere.

Promenaden gick nu vidare mot Mölndals bro och tanken var att få ett par burkar till loggade, men här lyckades jag istället med två DNF:er, varken Åbybergsparken eller Aktiviteten kunde hittas. Bättre gick det med Abbe5:s födelsedagscache 6 vars genomblöta loggbok hittades. Sedan var det åter dags för en problemcache, ja vad skall man tro när man har tio meter kvar till cachen och det ser ut som på bilden nedan?

Jag fortsatte över Safjällets fina promenadområde och passade på att titta på en plats, som kanske, eventuellt skulle kunna bli en lämplig cachingbas i framtiden, har mina funderingar i vilket fall. Innan stegen skulle styras tillbaka mot min nuvarande cachingbas så passade jag på att ta vägen förbi en final till en myst, Grattis Gerwo – Favoritspelet. Den hittades enkelt, var först att skriva i loggboken under 2023 dessutom. Men nu var det dags att lämna burkjakten bakom mig och återvända hem.

Hur lång blev då dagens lilla promenad? Blott 22 kilometer.