Falköping – ALC vandringar

Strax efter soluppgång på lördagen färdades jag österut med Rulle T för att ägna två dagar åt burk- och ALC-jakt i Falköping med omgivningar. På vägen dit stannade jag till i Vårgårda för att gå dagens första ALC, ”Ska vi gå fram” med tillhörande bonus. När jag ändå var ute på rundan blev även Vägskälet loggad.

”Skall vi gå fram”

Efter denna bensträckare så rullade jag vidare mot Falköping där en lämplig parkering i mitten av det ALC rika området hittades och dagens långpromenad kunde påbörjas. Det första målet var att gå de åtta ALC:er som följer den så kallade hälsoslingan. Vandringen kom att gå i en cirkel kring Falköpings centrum. Det var oväntat många lokala mugglare ute vid 8-tiden när jag inledde min jakt, men dessa är ett mindre problem vid ALC-jakt. De åtta bonusburkarna var oftast lätthittade men ibland krävdes där en stunds väntan innan slöa mugglare hade passerat!

När denna slinga var avklarad vände jag mitt intresse mot det kluster av ALC:er som finns i de centrala delarna av Falköping. ”Maktens män” och ”Rundvandring i Falköpings centrum” klarades först av. Därefter följde ”En promenad genom Falköping”, ”Plantis – en oas i Falköping” och ”Rundvandring bland Falköpings sportställen”. En och annan traditionell burk kom också att loggas utmed mina irrfärder i köpingen. Givetvis fick jag tillfälle att studera en och annan megalitgrav.

Det hade nu blivit ganska många kilometer och det var skönt att sätta sig ned ett ögonblick och köra med Rulle T mot den högst tillfälliga cachingbasen som var belägen vid foten av Mösseberg.

Efter incheckning på denna kurort kände jag mig så stärkt att det fick bli en sen-eftermiddags-jakt också. Nedåt stationen hade jag först ett ärende för loggning av ett par burkar, bland annat Funkispärla. I kurortens park fanns ännu en ALC, ”Mössebergsparken” med tillhörande bonus. Denna vandring ledde mig uppåt sluttningarna på Mösseberget och då kunde jag ju lika gärna fortsätta att leta upp lite cacher även där. Towers #3 (Utsiktstornet) letades först upp sedan styrdes stegen mot den närbelägna virtuella Mösseberg utsikt. Där var fullt av folk vid nollpunkten, ett par hade rullat ut mattor och ställde sig och började ropa ut över Falköping. Handlade det om ett försök att få igång flygande mattor, tänkte jag, men det verkade vara något fabrikationsfel då mattorna med tillhörande gubbar inte ville lyfta…. Jag tog det obligatoriska fotot ungefär 20 meter off!

Dagens sista ALC runda följde därefter, ”Mössebergs djurpark”, efter allt promenerande denna dag så var det skönt med en behagligt kort tur genom den lilla djurparken och även bonusen låg på en lagom distans. Därefter var det dags för lite vila efter dagens 33,9 kilometer långa distans till fots. Krafter behövde samlas inför morgon dagens övningar och också skulle bli ganska omfattande.