Spökjakt och fisketur

Längtan ut i skogen var stor denna lördag och Rulle T var som alltid tjänstvillig att ge sig iväg i god fart. Men innan det var dags att trampa omkring bland träden gjordes först ett stopp vid Landvetters kyrka för att ge mig i kast med både Spöken och Gastar! Men några spökerier lyckades jag inte hitta, så det blev det sedvanliga fotot för att få logga den virtuella cachen. Jag passade även på att logga en mystfinal och drog även på mig en DNF då en närbelägen traditionell inte hittades.

Snart rullade jag vidare på motorvägen med siktet inställt på nästa virtuella cache i Hindås. Där har hoppbacken förärats med ett eget spöke. Uppdraget vid koordinaterna var att fotografera sig med hoppbacken i bakgrunden. Det finns även ett tillägg att ”efter att utsiktsplattformen har öppnat är det också godkänt med en bild därifrån (alltså uppe i tornet)”. I höstas hade jag möjlighet att åka upp i tornet, så jag skulle nästan kunna logga dubbelt!

Nu var det dags att bege sig mot dagens fiskeområde Älmås. På väg dit dök det upp polisbilar utmed vägkanten och en bestämd konstapel som tyckte att jag skulle svänga av åt höger, när jag hade tänkt att köra rakt fram. Sådant otyg gillas inte av Rulle T… Men inne på den mindre vägen stod en annan konstapel, men han noterade överhuvudtaget att det kom en bil, han var helt upptagen av sin mobil. Rulle T och jag fortsatte därför vägen bortåt och där fanns en stor parkeringsplats, efter en kort väntan åkte vi sedan åter upp på stora vägen, utan att någon stoppade oss. Min misstanke är att konstaplarna i själva verket var förklädda fiskeinspektörer som letade efter fiskekort-lösa fiskare, så jag hade nog tur för något fiskekort äger jag inte, men ett spö finns givetvis i bakluckan.

Nu plockades spöt fram och jag inledde en några kilometers vandring med stopp för att fånga burkar på varierande höjd, alla utom den första av cacherna hittades och loggades. Detta var ett mycket fint och sevärt område så vandringen gav mer än enbart loggar till gc-kontot.

I omedelbar anslutning till reservatet låg ett kluster av cacher, Rundan vid Flymader RvF. Dessa burkar skulle givetvis loggas och det skulle ta några timmar i anspråk. Området hade inte samma kvalitet som naturreservatet, framförallt på grund av att skogsmaskiner härjat i trakten.

Men det blev ändå en trevlig vandring och det var tätt mellan burkarna. Flertalet cacher kunde hittas lätt då man insett CO:s favoritgömställe! Men några burkar låg lite annorlunda placerade, lite upp i ett träd (men det gick att klara av med en längre pinne) samt inne i en jordkällare. Mitt ute i skogen hittade jag även ett trevligt ställe för en kortare matpaus innan det intensiva loggandet fortsatte.

En bit in på eftermiddagen och med över två mils vandring bakom mig så återvände jag till Rulle T, med ett resultat av 46 burkar hittade under dagen. Hög tid att rulla hem till geocachingbasen för en välförtjänt middag.