Trollhättan fick mig inte på fall

I dag styrdes Rulle T uppåt älvdalen mot staden där man lätt kan falla om man inte slussas rätt! Målet var alltså Trollhättan med huvudfokus på ALC vandringar då det kommit till fyra nya sådana sedan mitt senaste besök i de centrala delarna av staden och slussområdet. Efter en liten uppvärmning med två traditionella cacher, Petroleum Tango #335 och Trollhättans Folkets Park, gick jag mot starten för ALC rundan ”Trollhättans parker”.

Fem parker, mestadels obekanta för mig som utsocknes besökare, blev besökta och diverse ledtrådar till bonusen kom vid varje framgångsrik loggning. Parkerna hade ett varierat innehåll med allt från plantor och statyer till lekplatser på film- och tv-serietema.

Bonusburken beslutade jag mig för att spara och logga som sista burk i dag då det skulle passa utifrån dess koordinater. Nästa ALC väntade på andra sidan vattenvägarna, ”Trollhättans forngård”. Det blev en intressant tur genom detta mini-Skansen. Den höga åldern på timmerstockarna som hämtats upp ur Göta älv var imponerande, en god illustration över hur länge man har flottat timmer på älven. När vandringen var avklarad väntade även en bonus.

Ned från höjden gick nu vandringen med siktet inställt på ALC rundan ”Trollhätte kanal” och därefter ”Nedre slussarna”. Det blev alltså delvis vattennära vandring för att besvara frågorna och givetvis passade jag på att logga en och annan ströburk när jag ändå passerade. Hela tiden bevakade en polishelikopter mina förehavanden! Misstänker att det var gårdagens ”fiske-spö-inspektorer” som nu flugit i luften för att försöka belägga mitt kortlösa fiske. Men deras spejande var förgäves, något spö användes nämligen inte under dagens runda.

När alla ALC:er var avklarade begav jag mig tillbaka mot Rulle T för att färdas ett kortare stycke till bonusen för park-ALC:en. Den hittades utan problem och därefter var det dags för återfärd mot geocachingbasen för att smida nya planer!