Fisketur vid Maderna

I dag plockades spöt fram ur bakluckan på Rulle T för en promenad vid Maderna i Partille för att logga några mystfinaler på en höjd något över markytan. Mystarna ligger fint på rad i vattnet men givetvis var det med fast mark under fötterna som jag tog mig an uppgiften att fiska ned burk efter burk. Det var inte någon stor mängd som väntade denna dag men ändå trevligt att få ”rensat” lite i ett området som inte ligger speciellt långt från cachingbasen.

Förutom burkar som krävde användande av spö hittades även några andra på lite lägre höjd i varierande utformning, flera riktigt snyggt utformade dessutom! Det förgyller alltid vandringen när det är variation bland cacherna. Det var oväntat många mugglare i skogen denna tidiga förmiddag, men dessa höll sig invid vindskydd och några i sitt tält.

Dagens vandring blev inte så lång, blott 12 kilometer, men ändå givande i det kyliga men soliga maj-vädret.

Tältande mugglare synes vid stranden.