Floda & Nääs – en tur med förhinder

Denna synnerligen vackra förmiddag begav jag mig ut i grönskan för en liten geocachingpromenad som skulle utgå från Floda. Rulle T fick ställa sig vid pendelparkeringen medan jag begav mig av mot första bästa järnbruk! Det rörde sig om multin Järnbruket i Floda.

Beräkningen gick utmärkt och snart stod jag även med finalburken i min hand. Turen gick då vidare mot Påsk i Lerum 2022 – Annandag påsk som kunde hittas efter ett kort sökande, det var en lämplig dag och tid att logga denna då det var glest mellan järnvägs-resande-mugglarna. Jag fortsatte därefter utmed Sävelångens strand och drog där dessvärre på mig ett antal DNF:er, varken MMXXII eller Banvaktsstugan ville visa sig. Det första delsteget till multin Jul i Lerum 20 #23- Dan Före Dopparedan kunde dock säkras. Men när jag nådde fram till finalen kom det flera mugglare med hundar och bredde ut sig kring nollpunkten enligt någon väluttänkt mugglarstrategi, så det blev inte någon logg på den heller!

Bättre gick det då med Båt Johan som kunde signeras efter en promenad över en brygga som bitvis höll på att falla samman. Även Jul i Lerum 2022 #17 Julhyllan ville visa sig vilket återgav mig en del hopp om att det inte bara skulle bli DNF:loggar på denna runda.

På småstigar gick färden nu förbi Nääs vackra anläggningar och siktet ställdes in mot ännu en julburk, Jul i Lerum 2016 #12 Luciavakan, som hittades utan problem. Nu kunde man tro att problemen var över och att burkarna skulle loggas lika glatt som fåglarna sjöng i trädtoppar och buskar, men icke, icke då! Vid Bäckar i Floda #1 hittades inte något, var en sådan plats invid en tomt som inte kändes direkt trevlig att leta vid så jag kanske gav upp lite för tidigt. På väg tillbaka mot Rulle T gjordes ett försök på Staircase to lake view, men det ville sig icke. Bäckar i Floda #3 var inte möjligt, det var nära en lekplats och det var allt för många småmugglare med vaktande stormugglare för att ett sökande skulle vara möjligt. Detta var sannerligen inte en av de mer framgångsrika geocachingdagarna, men jag får samla mod och ta nya tag!