Sommarvandring på Hisingen

Idag blev det en mindre vandring på lite över en mil ute på den stora ön Hisingen. Cachinglinje 5 förde mig till trakten av Rambergsvallen där burkjakten skulle inledas.

Mellandagar

I dessa trakter har jag jagat burk många gånger förr, så det är bekanta områden. Dagens första mål ”25# Melladagsburkar 2012” kunde ju passa bra så här i jul-i månad. Här var jag en regnig söndag i slutet av december 2012 och letade förgäves, men sedan dess har cachen flyttats och denna förmiddag var det inte några problem att hitta cachen. Vandringen gick vidare mot ”Atleter #31 Stolpe in” som inte var aktiv vid mitt senaste besök i området, idag fanns dock cachen där och den var nästan oroväckande lätt att hitta. Jag undrar hur länge den får sitta kvar! Ännu en ”upprättelse” fick jag vid ”Atleter #30 Bottennapp” som jag inte hittade vid mitt senaste besök, även denna cache var nu flyttad och hittades denna gång lätt.

Dessa hus fanns inte invid cachen senast jag besökte området...

Dessa hus fanns inte invid cachen senast jag besökte området…

För en kort stund lämnade jag nu asfalten och tog mig upp på Flunsåsen. Där letade jag upp ”Stan vid dina fötter” som ligger vid resterna av luftvärnsanläggningen som fanns här uppe under andra världskriget. Anläggningen var ett av de större batterierna som uppfördes som en ring kring Göteborg. Idag är de grå betongresterna lekplats för ynglingar med sprayburkar i händerna, lyckligtvis var jag ensam på platsen idag så loggningen kunde ske utan problem. Dessutom fanns möjligheten att njuta av den vackra utsikten.

Luftvärn

Utsikt

Jag tog mig ned från höjden och gick mot ”Tolered #1 Hemmavid”, där hann jag inte ens börja leta innan en mugglare klev ut ur sitt hus och satte fram en solstol direkt framför nollpunkten. Det var bara att ge upp innan jag hade börjat och fortsätta gatan rakt fram. Det alternativa målet fick istället bli ”Tolered #2 Skoj på hojen”, där blev jag kvar en lång stund och letade högt och lågt men fick slutligen erkänna nederlag och DNF. Jag hittade en starkt misstänkt plats med sten och pinnar men ingen burk, det är nog inte otroligt att denna blivit mugglad. För att få upp humöret igen drog jag iväg över bergen, raka vägen mot ”Blomman”, även där fick jag leta ganska länge men där kröntes sökandet med framgång som tur var. Nu låg en transportsträcka på lite över en kilometer framför mig för att nå ”Lusens Pärlor 1” inne i Hisingsparken. Efter lite sökande och velande fram och tillbaka gick jag mot den plats jag först misstänkt men avvisat för min gps ville åt ett annat håll, slutligen var jag och maskinen eniga och då hittades burken.

And

Andlig familj med smak för gräs.

På de fina motionsspåren i Hisingsparken fortsatte vandringen mot ”Kärrdalsskolan”, en lätt cache för nybörjare….

Kärrdalsskolan

Lätt?

Lätt?

Jag borde ha lärt mig! Man skall akta sig för lätta cacher avsedda för nybörjare, det kan bara gå illa! Sökande pågick i alla upptänkliga vrår innan jag gav upp, den måste helt enkelt vara mugglad!

En avslutning med en DNF går ju inte för sig så jag gick mot en sista cache, ”Barndomsminnen #3”. Där var full aktivitet i området med mugglare i alla åldrar men jag lyckades att göra mig osynlig och hitta den lilla burken och därmed rädda dagen från en DNF-avslutning.

Nu återstod bara att ta cachinglinje 17 tillbaka till cachingbasen och börja planera inför framtida äventyr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: