Jonsered – en het plats denna måndag!

Vid kvart över sju på måndag förmiddag lämnade jag cachingbasen och började gå österut. Min beräkning var att det skulle ha ljusnat någorlunda innan jag var framme vid dagens första burk, 7,5 kilometer in på min vandring. Min plan stämde väl och jag kunde inleda sökandet efter ”Welcome to GBG #3” i det tidiga gryningsljuset. Detta har varit en problemburk för mig. Vid första besöket den 7 januari 2011 tillsammans med TMR68 och hebb var det vinter och vi grävde förgäves i snöhögarna. Mitt andra försök var den 7 juli 2011, då var det ingen is men väl mycket grönska samt en mycket ilsken trast som blev riktigt otrevlig! Sedan dess har jag inte haft lust att återvända till platsen! I tidigare loggar hade jag läst att burken ligger 10 till 20 meter off, vilket ökar svårigheten något. Beväpnad med den informationen sökte jag en bit från nollpunkten och då grönskan var borta, trastarna hade flyttat och ingen snö hindrade så tog det inte mer än drygt fem minuter att lokalisera cachen – vilken lättnad!

Mycket vatten i Säveån idag!
Mycket vatten i Säveån idag!
Från bron vid Kåhög ser man tydligt effekterna av de senaste veckornas regn.
Från bron vid Kåhög ser man tydligt effekterna av de senaste veckornas regn.

Min vandring fortsatta nu bort mot Kåhög. Efter träningsrundorna kring Prospect Hill de senaste dagarna var inte ”Kåhögs backen” något hinder, inte heller var det några problem att logga cachen rakt utanför CO:s hus. Där verkade det dock inte finnas någon hemma denna förmiddag.

COs hus

Efter framgångsrik loggning gick jag tillbaka ett kort stycke på gatan för att sedan gå uppför igen mot cachen ”Stenmuren” en bit in på en mindre skogsväg. Det var en snyggt utformad burk som tilldelades en poäng.

Stenmuren

Gripsholm

På mycket blöta skogsstigar gick nu turen mot ”Gripsholm” som jag misstänkte skulle bli svår utifrån informationen i tidigare loggar. Nästan omedelbart hittade jag dock en cache, men det var den opublicerade burken som alla andra också hittat! Jag tog mig an sökandet efter den riktiga burken och det pågick, pågick och pågick – började till slut bli lite irriterande.

Opublicerad cache
En opublicerad burk ligger i ett hål i ruinen!

När det gått en halvtimma avbröts sökandet och jag gick istället en bit längre in på den blöta stigen mot den rykande färska cachen ”Björnen Sover #4 – Utsikt från klippan”. Den hittades utan några svårigheter. Därefter gick jag tillbaka till Gripsholm för att fortsätta sökandet.

Björnen sover

Här skall cachen finnas, men var?
Här skall cachen finnas, men var?

Ytterligare en halvtimma spenderades på platsen, kände av hål med händer och fingrar, lyste med ficklampan och fingranskade platsen, men allt var förgäves. Det fick tillslut bli en DNF då jag inte kunde ägna hela dagen åt denna burk! Det var nu en liten transportsträcka bort mot Björnareåsserien. Jag tog mig genom skogen med siktet inställt på nummer 6, men där fick jag vända på grund av att bäcken hade förvandlats till en mindre älv! Istället inledde jag rundan med nummer 5. Jag fortsatte sedan till nummer 4, där fanns en bro över den stora bäcken så jag kunde återvända mot nummer 6 på rätt sida vattendraget, därefter togs nummer 7, 8, 9 och 1 i rask följd. Nummer 2 är en terräng 4:a men var ändå möjlig att plocka med hjälp av träpinneteknologiskt hjälpmedel! Slutligen erövrades även nummer 3 och allt var därmed plockat även i denna serie.

Torp i skogen

På småstigar kom jag slutligen ut på Bohusleden och fick där se välkomstskylten till Björnareåsens naturreservat.

Björneåsen

Målet var nu att gå bort mot trakten av torpet Freden för att logga den lilla påbyggnad som kommit till Skogsvägsserien, -1 och -2! När jag passerat torpet Gottorp såg jag en bekant vit bil och när jag kom fram till -1 såg jag att hebb varit där och loggat, hans signatur fanns även i -2 givetvis. Vi hade nog mötts om jag inte tagit den lilla stigen in i Björnareåsområdet.

Min jakt var därmed avslutad och jag tog fram telefonen för att se när nästa pendeltåg skulle avgå. Det såg ut att stämma bra med tiden det skulle ta att gå ned till stationen i Jonsered. När jag kom fram hade jag 8 minuters marginal, då ringer telefonen. Det var hebb som sett mina loggar! Jag kunde bistå med en hint och vi fick naturligtvis pratat lite burk! När jag sedan var en bit in på min hemresa ringer telefonen igen, det är då Lingon. Hon var vid Björnen sover cachen och undrade hur långt jag hade kommit! Åter lite trevligt burkprat som nog satte myror i huvudet på mugglarna som satt runt mig på cachinglinje 17. Helt klart var Jonsered hett bland oss burkjägare idag.

Det var verkligen en fantastisk dag ute i skogen, mycket frisk luft, 14 hittade cacher och 22 välbehövliga kilometer avverkade.

3 kommentarer

Kommentarer är stängda.