Bland lejon och snikna burkar

Det var inte många dagar sedan jag firade Halloween i Sisjöområdet därför måste det vara helt rätt att idag gå över till att tänka på julen. Firandet skedde genom loggning av mysten ”Nötknäckarkalendern 2013-23 Tomteluvan” där jag med stöd av tomtesyndikatet fått fram rätt plats! När jag anlände till nollpunkten så trodde jag inte riktig på platsen, det fanns ju en (jul)gran några steg bort, så jag började leta där istället… Det var dumt, då burken faktiskt var placerad vid nollpunkten. När signeringen var utförd gick jag vidare några kilometer i hård motvind med siktet inställt på cachen ”Skansen Lejonet”. Där har jag loggat burkar förr, det måste vara minst två föregångare till denna nya burk! Men, vad gör det? Trevligt med en ny burk givetvis och trevligt att besöka Skansen Lejonet. Den var en del av stadens yttre försvar från och med 1600-talet men långt innan dess var detta Gullbergsfäste med en historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Gullberg finns omnämnt under medeltiden men jag skulle misstänka att här kan ha funnits en fornborg redan under järnåldern. Det är alltså långt mer än själva loggen som ger en njutningsfull upplevelse uppe på det lilla berget. Idag är det svårt att föreställa sig hur här såg ut i äldre tid då älven gick nästan ända fram till berget och sankmarker omgav fästet i riktning mot dagens Olskroken.

Lejonet

När jag tittat och fotograferat klart för denna gång tog jag mig via det ödsliga och trista trafikmaskineriets betonglandskap mot multicachen ”Chat Noir” som jag gjort ett försök på tidigare men då var det vissa problem vid finalen. Idag kunde jag därför gå rakt mot slutburken och konstaterade snabbt att idag var det möjligt att logga! Mugglarna var dessutom få denna lördagsförmiddag så jag kunde arbeta ostört på denna något udda plats. Härligt att få denna multi avklarad.

Dagens sista burk blev en traditionell ”Snikens kulle” som snabbt kunde plockas fram, sen gick jag upp mot toppen av kullen för att beundra utsikten över staden som var fantastisk denna klara och soliga, men blåsiga dag.

Utsikt

Nu återstod promenaden hem mot cachingbasen, totalt blev det idag 13,4 kilometer enligt min nya lilla leksak vívofit.