Far och Flyg – till hertigens ö

Ni har kanske saknat inlägg om geocachingäventyr den senaste veckan? Anledningen är att Hallén varit ute på en resa – igen – för att samla fler burkar och fler länder.

Allt tog sin början under förmiddagen torsdagen den 21 augusti då flygbussen förde mig ut till Göteborg City Airport. Där hade jag lite tid över innan turen upp i luften med ”irländarens” bolag, då blev det en logg på ”Göteborg City Airport TB & Coin Hotel”.

TB hotell

Besöket vid TB hotellet var snabbt avklarat, därefter var det dags att gå mot den blygsamma avgångshallen.

Säve

Flyg

Detta var resans första etapp mot London där det blev bytte till ett något mindre flygplan framdrivet av propellrar. Med hjälp av detta färdmedel tog jag mig ut mot en liten ö ute i Engelska kanalen – Guernsey – som är ett litet men intressant land. Ursprungligen tillhörde ön hertigdömet Normandie och har sedan ”följt” med in i Storbritannien genom händelser som utspelade sig på 1300-talet. Varken Guernsey eller grannlandet Jersey har någonsin varit en del av England utan alltid haft självstyre och kan därmed med rätta betraktas som självständiga, eller som många av invånarna anser, det är dom som kontrollerar England, inte tvärt om. Det absolut viktigaste är dock att området ger en ny prick på GC-kartan!

Flygplatsen var liksom landet i miniformat så det gick snabbt och smidigt att passera genom portarna och ut till den lilla bussen som förde mig in mot den sprudlande huvudstaden St. Peter Port. Där dröjde det inte länge innan den första loggen var säkrad genom signerande av ”Garden Gnome” inte många steg från mitt hotell.

Hit skall man kunna ta en häst, och logga en burk!
Hit skall man kunna ta en häst, och logga en burk!

När den lätta packningen blivit än lättare genom avlämnande på boendet gav jag mig ut på huvudstadens gator. Det var en mycket fin liten stad som mötte mig med en medeltida kärna av trånga små gator som ledde ned mot hamnen.

Trångt

Farligt

Dött

Jakten på burkar denna eftermiddag skulle leda mig runt till 7 intressanta platser i olika delar av stadens centrum.

Fara

Nere i hamnen hade man ständigt fin utsikt mot 1500-tals slottet som låg ute på sin halvö.

Elisabeths slott

Mugglare lever underliga liv, detta mugglarexemplar klättrade omkring, långt, långt, långt från närmsta burk.
Mugglare lever underliga liv, detta mugglarexemplar klättrade omkring, långt, långt, långt från närmsta burk.
Trevlig skylt...
Trevlig skylt…

Cachen bar namnet bumblebee så naturligtvis gick jag först rakt mot skylten på bilden ovan, men där fanns ingen burk. Den fanns istället några meter bort! Det fanns vissa sådana egenheter när det gäller cacheplaceringarna på ön, kanske därför som jag fick en och annan DNF under min tur.

Fara
Lite risker måste man vara beredd på!

St Peter Port

La Cache, men här fanns ingen cache!!
La Cache, men här fanns ingen cache!!

En cache placerad på en fin utsiktspunkt fanns ”Rooftop View” där jag fick söka ganska länge innan rätt nivå hittades.

Utsikt över takåsarna

Efter ett långt sökande fick jag olyckligtvis ge upp burken ”Twixt” som hade varit trevlig att logga. Anledningen till att jag tyckte den var extra intressant är platsens historia med koppling till Admiral Sir James Saumarez, admiralen har nämligen stor betydelse för inte bara detta ö-rike utan även för staden Göteborg, men det kan ni läsa mer om i ett inlägg som berör ett tidigare äventyr i hemmavatten!

Kvällens sista burk fick istället bli vid det imponerande viktorianska tornet som byggdes vid mitten av 1800-talet, därmed var de första timmarna i detta nya land avslutade och jag drog mig in på hotellet för lite vila innan jakten skulle börja på nytt.

Viktorianska tornet