Visst nappar det!

Är burkarna på hugget idag? Den frågan fanns nog i huvudet hos samtliga tre i team H I T (Hallén, Ingabo, TMR68) som idag drog ut på en vintertur beväpnade med två spön för att bedriva lite vinterfiske. Vi möttes vid Lerums station och flyttade över vår utrustning till Ingabos fordon för vidare transport ut i skogen. Det skulle bli en fortsättning på en tidigare mystloggningstur vi genomförde den 10 januari. Idag skulle mystarna i ”Enkel Myst” serien från O och uppåt loggas, så många som möjligt!

Kan här finnas en burk?
Kan här finnas en burk? – Givetvis men inte någon myst!

Med liv och lust gav vi oss gång på gång ut bland träden och hissade upp våra krokar mot skyn i hopp om att få napp, och nog nappade det! De ganska stora burkarna i denna serie blev rejäla tyngder när fisket skedde på hög höjd och ibland ställde vinden till det vid fisket, men målmedvetet arbetade vi oss vidare utmed de små skogsvägarna.

 

Dagens enda fornlämning...
Dagens enda fornlämning, Bollebygd 59:1

Dagens enda fornlämning var Bollebygd 59:1 i Kvarnbäcken. Riksantikvarieämbetet har inte så mycket information om lämningen annat än att det rör sig om en 27 meter lång fördämning, men inget om kvarnen som en gång måste ha legat nedanför dammen.

I den snörika skogen blev det ibland ett riktigt äventyr att ta sig fram, inte minst i sluttningar. Vi gjorde alla mer eller mindre lyckade glidningar ned för små backar men lyckades ändå ta oss helskinnade fram utan några benbrott.

En vanlig syn under dagen!
En vanlig syn under dagen!

En person tog hand om spöet, en person stod redo att ta emot burken och logga den och en person fick notera informationen som skulle leda fram till nästa final (4 mystar gav info till en 5:e finalburk).

Inte bara träd

Flertalet av burkarna hängde högt upp i träd, men några var faktiskt under sten eller rot, lyckligtvis var dessa inte svåra att hitta ens med snötäckt mark.

Stenar och stubbar

Under vår förra tur råkade vi ut för att skogsmaskiner ödelagt en del av cachingområdet, lite oroad blev man givetvis när ett sådant monster stod och lurade bakom träden.

Skogsmonster

Men denna gång hade burken klarat sig från monstrets hunger efter träd. De enda problem vi hade var ett antal burkar där koordinaterna inte var riktigt beräknade, en del av detta löstes i fält men några fick vi lämna till nästa besök. Ett sådant är givetvis planerat då vi inte hann klart hela serien denna dag.

Bollebygdkyrka

Vi avrundade dagen med loggning av ”Bollebygds kyrka” och därefter begav vi oss tillbaka mot våra cachingbaser. Med över 50 hittade burkar denna dag hade vi vida överträffat mål och förhoppningar inför dagen. Att större delen av loggarna dessutom fyller på ”mystkontot” gör inte saken och dagen sämre! Nu är det dock dags att ladda inför nästa äventyr, lite större och lite värre och som säkert kommer att ge en och annan intressant bild för er bloggläsare att titta på, men ni får ha lite tålamod, det är några dagar kvar!

2 kommentarer

  1. Kan du inte berätta mer om hur du använder det där ”spöet” när du tar cacher? Att få ner dem är väl en sak, men hur får du tillbaka dem?

    1. Spöt är försett med en krok av ståltråd som kan formas efter behov. Då är det inte några stora problem att fånga och återplacera burkarna.

Kommentarer är stängda.