Några ströburkar i Flatås

Idag var det milt och rejält blåsigt, en sådan dag då man fruktar att burkarna flyger all världens väg! Ändå tog jag den första och mest vita av alla cachinglinjer (man måste nog vara göteborgare för att förstå den kryptiska antydan) mot växter och hållplatsen Musikvägen för att rensa upp lite bland några ströburkar i området. Direkt när jag klivit av dagens cachingfordon prövade jag lyckan vid cachen ”Musikvägen – I väntan på spårvagnen”, men som väntat blev det svårt då platsen är välbesökt av mugglare. En vagn hämtade upp ett tiotal mugglare och jag började leta, inom 30 sekunder hade det dykt upp nya mugglare, undrar om det går ut SMS om att komma och ställa sig på platsen bland mugglarna. Den burken var bara att ge upp!

Istället gick jag mot en av burkarna som vi (Hallén, Jsson, TMR68) inte hittade vid vårt besök här den 21 oktober. ”En äkta Park and Grab!” var då borta men nu fanns en ny burk på plats som jag tänkte passa på att logga. Idag gick det snabbt och lätt, förutom att en fotvandrande mugglare på andra sidan vägen plötsligt avvek och gick rakt mot mig, trodde för någon sekund att det var en annan cachare men han hade varken gps eller telefon i handen. Plötsligt tittar han upp och rakt på mig, då viker han hastigt av och ”flyr” tillbaka över vägen. Jag säger bara: MUGGLARE dom är inte riktigt….

Inte världens vackraste plats, men en burk är en burk.

När jag ändå var i trakten var det lika bra att rensa bort ännu en DNF från den 21 oktober förra året, multin ”Någonstans i Flatås”. Även denna burk visade sig finnas på plats idag och kunde signera som nummer två i den nya loggboken.

Nu vändes cachingblicken mot skogsområdet och fornborgen i Ruddalen med cachen ”Ruddalen. Nära fornborgen”. I denna trakt har man jagat burk förr men det är alltid trevligt att få en anledning att återvända för en ny burk. Cachen hittade på en typisk Sir Göte plats!

Idag blev det inte något besök vid fornborgen då jag hade lite kort om tid till starten för ett närbeläget event, ”Glashalt”.