En iskall tur till Hisingen

Det brukar blåsa på Hisingen, det är ett uråldrigt ordspråk…. Idag var det blås och dessutom flera minusgrader, den upplevda temperaturen var väl kring minus 10. Även om det idag inte fanns mycket tid till burkjakt så fick det ändå bli en liten städrunda ute på ön, därtill även en del icke-geocachingrelaterat fotograferande från Rambergets topp! (där blåste det rejält…) Ett exempel på vyer från bergets topp finns i sidhuvudet på dagens inlägg här på bloggen.

Mitt första stopp för burkloggning blev denna dag vid ”Göteborgs Julkalender 2017 #8” en plats som jag under min senaste rundvandring i området inte brydde mig om på grund av allt för mycket trafik inom den runda platsens område. Idag var det glest mellan de fyrhjuliga mugglarna så det var en enkel sak att gå till cirkelns mitt och säkra en logg.

Nästa anhalt var ”Fyren”, en burk vid en återvinningsstation – dock inte en av Ragge1s burkar men placeringen fick mig först att tro att det var Ragge som låg bakom, men det visade sig vara Team Magnusson. Oavsett CO så var det en enkel burk att hitta och logga.

Därmed var det färdig-cachat för idag! Varför en så kort tur kanske någon undrar, varför inte en längre resa med fler burkar kanske andra undrar! Svaret är enkelt, idag läggs en del tid på lanseringen av min nya bok ”Upptäck Skatås”. Det kanske någon omedelbart avfärdar som en mugglaraktivitet, men att hävda det vore fullständigt fel. Boken som till är en guidebok till intressanta platser kring Skatås lyfter nämligen fram det digitala friluftslivet, alltså gps-baserade spel, där geocachingen får mest utrymme (av någon märklig anledning), bland annat spårar jag geocachingens rötter ned till det Viktorianska England, den analoga tiden, och drar fram linjen till vår egen tids verksamhet, styrd av högre makter… I boken finns även bilder från två ”historiska” event som hållits i Skatåsområdet. Jag är övertygad om att geocachare kommer att ha utbyte av att läsa boken, inte bara på grund av avsnittet om det digitala friluftslivet, utan också för att många av platserna som finns med i boken är försedda med små burkar.

Läs mer och beställ boken via denna länk som går till www.delsjoomradet.se

1 kommentar

 1. Skatås – känt sedan urminnes tider. Under mina år som aktiv orienterare använde jag spåret ”Milen” som ju går på såväl belysta fina vägar och och såväl mer naturstigar utan annat lyse än det som är naturligt och kanske pannlampa.

  Men – jag måste berätta en rolig sak som hände mig på en Korpens Tisdagsorientering och i närheten av det stora ridhuset fanns en folkabuss parkerad. Utnaför var det två små barn och en gigantisk hund typ S:t Bernhard. Eftersom det var snårig intill och jag inte är särskilt rädd för hundar så sprang jag förbi varpå den stora valpen försökte komma upp på min rygg (ja detta låter märkligt men det var så) och barnen ropade i korus: ” Han är inte farlig – han vill bara para sig med dig ”.

  Jag får väl försöka skaffa boken, men jag vill ju helst ha ett signerat exemplar…

  Ja Hisingen – i min ungdom under sena 1960-talet var vi några som brukade fotografera fåglar vid Ragnhildsholmen. Jo det blåste alltid kallt här när vi väntade på att att Brushanarna skulle börja spela.
  10 år senare under en intensiv akvariefiskodlingsperiod så var jag ofta uppe vid Konhals färja och fångade mysis. Mysis är ett vattenlevande märkligt djur som simmar fort. Man måste ha en rätt glesmaskig håv för att kunna fånga dem – annars så simmar ut ur håven om den inte går att dra snabbt genom vattnet.

  Bästa hälsningar // Ingvar

Kommentarer är stängda.