Nu är det väl dags att börja med Pokémon? eller: Finns det ett gc-liv efter apan?

Det kommer en dag då målen med geocachingen är uppnådda och det är dags att börja blicka utåt för att hitta nya jaktmarker. Vad skall man då hitta på? Kanske kan Pokémon kan vara en sådan jaktmark? Något att sysselsätta sig med istället för plast- och metallburkar!

En och annan läsare kanske nu tappar fotfästet och snubblar lätt in i närmsta bestånd med Jättebjörnlokor, vad har hänt med Hallén?

Bakgrunden till dagens funderingar tog sin början redan 2011 då vi var en grupp geocachare som besökte nordvästra USA och Canada. Då skulle vi bland annat logga ett stort antal cachetyper, däribland APE, och närmare bestämt ”Mission 9: Tunnel of Light”. Men strax innan vi gjorde vårt besök var det någon illvillig mugglare som plockade bort denna tämligen unika burk och den blev snabbt arkiverad.

Men som alltid visade det sig att vår historia inte slutade med att APE cachen försvann och arkiverades. Hösten 2016 begav sig ett räddningssällskap ut till platsen där cachen låg och lyckades efter en del sökande hitta den ursprungliga burken och förde den till HQ. Där förvarades den sedan fram tills dess att det under 2017 genomfördes en omröstning vars resultat tillslut ledde fram till att cachen återaktiverades.

Idag gick så turen upp till bergen och den långa gamla järnvägstunneln. Jsson, Torado och Ingabo hade en del andra burkar att logga i området, men jag hade enbart en sak i huvudet!

Tunnelseende?

Det är nästan 4 kilometer i mörker genom tunneln och en kall vind drog fram, en markant skillnad mot temperaturen utomhus!

Sökande efter en burk mitt i tunneln, det gick till en början inte så bra för gänget….

Vi var långtifrån ensamma i tunneln, det var mycket folk som rörde sig till fots och på cykel, bland annat en stor grupp skolungdomar. Såg i informationsfoldern att den alla har ”väjningsplikt” mot ryttare i tunneln och att cyklister hade ”väjningsplikt” mot vandrare och naturligtvis ryttare. Men några ryttare träffade vi inte. Inte heller några problem med cyklister som körde lugnt, en helt utan lampa vilket verkade vara något av ett självmordsuppdrag då det var ganska ojämn mark på sina ställen.

Ser ni ljuset i tunneln?
Två skattjägare fick sällskap av en mängd ungdomar!

Det tog en stund för de övriga att hitta burken, men till sist var vi på väg mot den berömda apan. Väl på plats fick jag snabbt se en stenhög, en rejäl stenhög och där fanns en burk, till skillnad från 2011.

Stenar!
Hittad!

När nu apan är hittad kan, vilka mål finns då att uppnå nu? Svårt att säga, svaret kan möjligen vara det ädla Pokémon.

Resten av dagen gick som i en dimma, möjligen var det bristen på mat, men jag tror nog att det var den eftertraktade loggen som gjorde sitt till.