Team IS – och Rulle T avslöjas!

Mot Härskogen – beordrade Hallén med myndig stämma! Inte nu igen, det luktar Lerum, svarade Rulle T. Det tål du, det gick ju bra förra veckan, svarade Hallén. Snart var packningen packad och turen inleddes. Strax efter soluppgången nådde vi fram till Härskogen och möttes av en något ödslig parkering.

I dag är det dags att avslöja Rulle T, det är dags att komma ut ur garaget! Rulle T är benämningen jag använt här på Halléns Geocachingäventyr på min nya cachingkamrat sedan den 11 november 2020. På bilden nedan kan ni se Rulle T…. Kanske någon som blir förvånad, höjer på ett ögonbryn eller liknande, Hallén har skaffat bil!

När Rulle T lämnats att vila på parkeringen var det dags för mig att börja arbeta. Vandringen gick först mot CHALLENGE: 100st kommuner i Sverige. Efter ett varv kring teknikboden hittades filmburken, dessvärre hade plasten i cachen tagit skada av kyla och delar av locket splittrades! Men den ligger ändå någorlunda skyddad så den lär klara sig en tid.

Med tanke på temperatur och snö så var det mycket lämpligt att bege sig mot Jul i Lerum 2018, 1:a advent, På gränsen… På riktigt små stigar gick turen och en bit gick jag utmed den frusna sjön. Tror några pimpelfiskemugglare blev något överraskade när de hörde någon som rörde sig mellan träden. Genom stiglöst land gick vandringen vidare mot Sjön, ja den som heter Blomman. Ett krokigt träd fick sedan avrunda turen i denna trakt innan jag skulle styra stegen mot norr.

Huvudmålet denna dag var att bege sig ut på isen och det skulle ske i sällskap med Team IS, men jag tänkte fuska lite och värma upp med ö-cachen #3 Monway 10 år. île reborn and recykled. Isdubbarna plockades fram och hängdes om halsen och sedan iväg ut över isen i Ragnarssons fotspår.

Nära mini-ön hade snön smält kring Ragnarssons fotspår och jag klev försiktigt ut på den återfrusna isen, men den var hård så allt gick bra. Burken hittades sedan omedelbart och jag gick i mina egna fotspår tillbaka mot land. Nu fanns lite tid innan övriga skulle anlända så jag slog mig ned med utsikt över sjön och åt lite av min medhavda matsäck, riktigt härligt!

Strax före kl 11, som var samlingstiden, observerade jag en man som gick runt omkring nollpunkten vid cachen HFE #00 – Välkommen till HFE, det visade sig vara Owto som också skulle med på dagens isvandring. Snart anlände också Awgnld, Ingabo och Sivun och vi begav oss ut på de vita vidderna. Vi började med Ön #2, ja inte Ingabo som varit FTF. Sedan gick vi vidare mot Paddel eller Åra #2. Där påträffades inte endast cachen utan även Mr Seth som sedan slog följe med teamet.

Isen var mestadels i gott skick, men det gällde givetvis ändå att vara lite försiktig då det fanns svagare partier. Vi undgick dock att vinterbada och kunde få loggat ytterligare en cache på en ö och dessutom ett par ute på uddarna.

Efter tio loggar och dryga 10 kilometers vandring denna dag i Härskogen var det dags att värma upp Rulle T, som fått sällskap av många andra bilar, parkeringen var fylld till bristningsgränsen. Nu var det dags att bege sig hem mot cachingbasen. Riktigt trevligt att vara ute och cacha med lite sällskap, det var länge sedan nu!

1 kommentar

Kommentarer är stängda.