På öar och i skog

Ännu en solig och kylig dag i Göteborgstrakten lämplig för en vinterutflykt med tillhörande burkjakt. Rulle T lockades ut ur underjorden och bländades nästan av den tidiga förmiddagssolen när färden gick mot Mölnlycke och dagens första uppdrag, ”Mölnlycke”, en Adventure Lab Cache.

Lat student i Mölnlycke….

Det blev en promenad på dryga 45 minuter och därefter återvände jag till Rulle T som väntade på parkeringen. Nu var klockan tio i tio och hög tid att bege sig bort mot Landvettersjön där träff avtalats med TMR68.

Vi gjorde oss redo för den första gemensamma turen på mycket länge. Isdubbar hängdes om halsen, räddningslinan plockades fram och TMR68 gick med ispiken i högsta hugg ned mot sjön. Men hur mycket han än högg så gick det inte att komma igenom, så isen var ganska tjock.

Vårt första mål var Härryda Julkalender 2015 #07 – Skattkammarön, en riktig piratskatt! På långt håll såg jag att det redan var någon ute på ön, kunde det vara Svartskägg själv? Men så var det inte, det var en gamla bekant som har en förmåga att dyka upp på öar denna vinter, Mr Seth. Vi höll ett minievent och loggade därefter burken.

TMR68 har hittat piratskatten – nu gäller det att fly innan kapten Svartskägg och hans blodtörstiga kumpaner kommer efter oss!

Med denna logg säkrad gick vi över det frusna vattnet till Långenäs ö – Bockön – Virtual Reward. Det är inte så vanligt med virtuella cacher som har T-värde 5, så det gäller att passa på när tillfälle bjuds.

Foto: TMR68, som synes av skuggan.

Vandringen gick nu åter i riktning mot stranden, men vi gjorde en mindre avstickare till cachen Landvettersjön, och istället för att gå på vägen gick vi på sjön tillbaka mot bilarna. Kanske skall vi hitta på något mer denna vackra vinterdag? Inte allt för långt bort fanns en liten grupp burkar som skulle vara möjliga att logga. TMR68 hoppade in i sin bil för att visa vägen och Hallén startade upp Rulle T och följde efter.

Vi började med en riktigt korkad cache…. multin Härryda Julkalender 2018 #04 – Ferdinands Favorit som hittades utan problem. Därefter stod en myst på vårt program, Härryda Julkalender 2018 #23 – 4e Advent, därmed hade vi firat jul ordentligt. Hittills hade allt gått bra under färden, men denna framgång skulle brytas när vi nådde Hur kom den dit då? Där letade vi länge utan framgång, två livlinor kontaktades men ingen kunde minnas burken. Slutligen fick vi ge upp och gå vidare mot Hänger du med? Och det gjorde vi, iallafall tillräckligt för att burken skulle kunna loggas med hjälp av ett lokalt hjälpmedel.

Foton lika väl som berättelser kan ibland vara rejält vinklade – här ett bevis på detta.

Dagens sista burk hittades på en utifrån hinten oväntad plats, men vad gör det när väl Hälge var hittad. Därefter vandrade vi tillbaka mot bilarna och kunde nöjda efter en skön dag ute i vintersolen rulla tillbaka mot respektive cachingbas.