Uppehåll i regngudens rike

Söndagen skulle bli en ganska rejäl cachingdag med en god blandning av både skog och stad. Med Rulle T lämnades cachingbasen strax innan gryningen och färden gick österut. Det första målet var bonusen till ALC cachen Aktiviteter i Sandared, den lämnades vid mitt förra besök i området på grund av allt för eländigt väder! Men nu var det dags att återvända och burken var snabbt hittad. Man väntar ju sig rejält med regn i denna trakt, det är ju trots allt regngudens rike, som jag har berättat om tidigare….

Biljetter kan man inte längre få i stationshuset.

Efter en kortare förflyttning tog jag mig mot ALC vandringen Besök Björviksudden med tillhörande bonus. Parkeringsutrymmet var minst sagt begränsat men det gick bra att backa in. Vandringen innebar en del googlande och när den var avklarad så blev det åter en liten bilfärd till bonusen.

Goda svampar!

Nu lämnades Sandared och Rulle T styrdes mot Borås och ALC rundan i Ramnaparken. Det var en oväntat fin park med många historiska byggnader, ett riktigt skansen.

Nu var det dags att lämna staden, men jag skulle komma tillbaka senare under dagen. Nu gick dock färden ut i skogen till Mölnetjärnarna. Vid P-koordinaten nära den första burken i denna serie anlände jag först och strax därefter anlände TMR68 och jsson. Regnguden försökte nu att skrämma oss genom att släppa ned lite droppar, men vi struntade i hotet och begav oss in i skogen.

TMR68 brottas med en gran!

Det var givetvis mycket skog, men i bland dök det upp stenmurar och husgrunder mellan träden. En översiktlig inspektion av dessa samt landskapet kring lämningarna gjordes givetvis. Men det skulle behövas en mer detaljerad studie av historiska kartor och andra källmaterial för att verkligen tränga in i bakgrunden till dessa bosättningar.

Burk efter burk plockades utan några besvär. Men mina medcachare stannade då och då, ganska ofta för att ägna sig åt någon slags Cito-event, något gult plockades från marken, märkligt beteende. Men intressant att studera – kanske kan bli en artikel….

Vandringen gick på grusvägar, i spåren efter skogsmaskiner, över hyggen och genom stiglöst land, stor variation alltså. Terrängen hade vi trott skulle vara värre än vad den visade sig vara. Måhända är det så att vi är ganska vana vid att vara ute i skogsmarker och därmed klarade av utmaningarna utan att nämnvärt notera ris och annat som låg i vår väg.

Bitvis var det skogar av ormbunkar, jsson höll på att försvinna….
Lämningar vid ett tidigare torp.

Slutligen kom vi fram till Mölnetjärnarna runt – Final (41) efter att ha hittat alla burkar i serien. Nöjda kunde vi nu återvända till parkeringen. Men cachingen var inte över, nu färdades vi in mot Borås. I centrum ligger hela fyra ALC rundor, vi loggade Små gubbar i Borås I och II, Konst i Borås samt en logg på Borås historia. Det blev inte några bonusloggar på Små gubbar i Borås då vi hade svårt att hitta den extra information som man skulle leta upp. Mot slutet av Små gubbar i Borås II var energin i min telefon slut, även i TMR:s, det blev till att återuppliva via extern strömkälla för att kunna logga sista steget!

Förutom några droppar under början av dagen så hade regnguden i Borås misslyckats med sitt uppdrag denna dag och vi hade fått uppehållsväder – nästan helt osannolikt!

Nu var vi nog alla nöjda för dagen och valde att avrunda och bege oss hem mot våra cachingbaser och lägga upp benen och vila!