Vinter i bärskogen

Efter en vecka med zoom 8 timmar eller mer per dag så fanns det en stark längtan efter lite burkjakt denna lördag! Rulle T stod som alltid villig att dra iväg på äventyr och i lagom tid före gryningen gick färden österut på nästan öde vägar. Dagens första stopp gjordes vid Alingsås golfklubb, men några klubbor åker jag givetvis inte runt med. Jag avsåg endast att låna den helt öde parkeringsplatsen. När gps var igång, kängor satt på fötterna åkte geo-ryggsäcken på och färden fortsatte till fots genom att runda ett viltstaket och sedan rakt upp i skogen. I Göteborgstrakten ligger ingen snö men i Alingsåstrakten var det ganska vitt på marken, men lyckligtvis inte så stora mängder att det innebar något större hinder för burkletandet.

Det var ett tag sedan jag besökte denna skog, närmare bestämt 6 februari 2016 då det hölls event i denna trakt. Det publicerades många nya burkar och alla var inte möjligt att logga vid de tillfället. Därefter har detta lilla kvardröjande kluster blivit liggande, men i dag skulle en upprensningsaktion genomföras! Först på tur stod AVE 2016 – Utedass, det var verkligen inte någon skitcache inte.

Ytterligare åtta burkar väntade sedan ute i skogen. Det var mestadels vandring i stiglöst land, vilket givetvis är det bästa sättet att uppleva naturen. Mitt i det snötäckta landskapet öppnade sig möjligheten att plocka bär!

Det mesta gick som planerat med undantag av cachen AVE 2016 – Tålamod där det visade sig att mitt tålamod inte riktigt räckte till! Men det är en del av burkjakten, att lyckas man inte med. Så vandringen gick nu tillbaka genom skogen till Rulle T och vi drog iväg mot nästa stopp för dagen vid Hjortmarka, ett tämligen välfrekventerat rekreationsområde invid Alingsås. Till skillnad från golfklubbens parkering var det ganska många bilar vid denna entré liksom besökare ute i naturen.

Först på tur i detta område var Hjortmarka – Söderläge. Totalt var åtta burkar planerade i detta område, varav två krävde spö. Av dessa var Retstickan den som var högst placerad, det krävdes full längd på spöt och armar uppåt sträck för Hallén för att nå och återplacera. Trädet stod mitt på ett hygge och mugglarna på motionsspåret kunde se mitt arbete med loggningen, men ingen vågade fråga vad som pågick.

Loggning av mitt i skogen.

Vandringen gick främst på småstigar, men även där fanns en och annan mugglare. Några trodde jag hade en detaljerad kunskap om skogen och frågade om en rastplats som skulle finnas i trakten. Då jag inte hade loggat burk vid någon sådan var det givetvis obekant för mig!

Hjortmarka – Vem är det som klampar på min bro?

Det blev förutom loggade burkar även lite välbehövlig fika ute i skogen, god livskvalitet! Men allt har ett slut, så även en dag med burkjakt, och det började bli dags att återvända till Rulle T och styra färden tillbaka mot cachingbasen.

Resultatet denna dag blev 16 hittade cacher och drygt 15 kilometers vandring i en oväntat vintrig skogsmiljö.