Geocaching Festa Via 190

Idag var det dags för ”Geocaching Festa Via 190” eventet, en del av den stora gatufesten utmed väg 190! Tillsammans med Sangsvan, Ingabo och TMR68 var jag arrangör och vi var alla på plats en dryg timma innan eventet skulle börja. Lokalen skulle ställas i ordning och vi hade även en poängpromenad att förbereda.

Poängpromenaden på plats!
Poängpromenaden på plats!

Kl 11 var det redan många geocachare församlade utanför skolan och efter en kvarts mingel gick vi in i skolsalen där bord och stolar fanns på plats. Där presenterades eventets uppläggning och vad som väntade under dagen. Först av allt trädde tre gamla geocachingrävar fram, Sangsvan, Ingabo och Hallén, det blev lite skoj och mer allvarliga frågor kring geocaching.

Som tända små ljus väntar alla på magistern.....
Som tända små ljus väntar alla på magistern…..

När ”rävarnas råd” var upplöst var det dags för poängpromenaden, och det var en geocachingpoängpromenad. Det innebär att man inte får någon bana utmärkt med små plastband, man måste använda sin gps och lösa vissa problem. Det första steget var att bemästra TMR68:as kluriga bollrör, hur det kunde gå till ser du i denna film, mysteriet med bollröret.

En efter en försvann deltagarna bort mot de angivna koordinaterna som de kunnat läsa ut efter att ha prickat rätt med bollarna. Där fick dom en ny uppmaning att följa GC-banan i riktning mot nya koordinater och utmed vägen besvara 6 stycken geocachingrelaterade frågor. Här presenteras nu frågorna, du kan själv pröva att gå denna promenad virtuellt, rätt svar kommer senare i veckan.

Fråga 1: Hur många gånger större (I volym räknat) skall en ”large” container minst vara jämfört med en ”small” enligt gc.com riktlinjer ?

1 : 12

X : 20

3 : 24

Fråga 2: Göteborgsområdets äldsta cache är?

1: Americana Cache

X: Den långa färden

2: Gottenbrille (Gavia #27)

Fråga 3: Vad är en travelbug?

1: En insekt som äter upp plastburkar.

X: Ett hård-rock band.

2: Ett spårbart objekt som besöker burkar runt om i världen.

Fråga 4: Kosovo är inget eget land enligt gc.com fastän det är erkänt av bl a USA, Sverige med många fler.

Vilket land loggas hos gc.com när man loggar cacher i Kosovo ?

1 : Albanien

X : inget land

2 : Serbien

Fråga 5: Vem skrev följande den 3 maj 2000: ”Well, I did it, created the first stash hunt stash and here are the coordinates: N 45 17.460 W122 24.800”?

1: Dave Ulmer.

X: James Coburn.

2: Mike Teague.

Fråga 6: I vilket land ligger den cache som har flest favoritpoäng

1 : Tyskland

X : USA

2 : Storbrittanien

Bollrör

Efter lite mingel och fika, samt loggande av en nypublicerad multi, var det dags för den avslutande programpunkten där jag (Hallén) berättade om vårens resa till Gibraltar och Maroco. Vill du läsa om resan och se bilderna så finns allt samlat i några inlägg här på bloggen:

Hallén är longer than the Rock

Expedition Afrika

Skottdagscaching

Gatwick borde heta Lerwick

Därefter var vår eventdag slut, men några av oss dröjde kvar och pratade burk en stund till. Det finns ju alltid nya äventyr att planera inför!